Прочитај ми чланак

СНС КАРТЕЛ: После симулације оралног секса и Мали псовао посланицу опозиције!

0

Данас су у Скупштини Србије чланови Вучићевог картела извучени са дна СНС каце, за све паре из буџета псовали посланице и рукама симулирали орални секс! Синиша Мали и Далибор Шћекић простачки су се острвили само на жене из опозиције, а Мали већ има историју насиља јер га је бивша супруга и мајка његово троје деце тужила због злостављања. Још је горе од њих поступила њихова колегиница из СНС и са буџета Сандра Божић, која је отворено упоредила посланице опозиције са проституткама које "шеткају и нуде се СНС колегама".

Девет опозиционих посланичких група затражило је од Скупштине Србије да се посланику Српске напредне странке Далибору Шћекићу ХИТНО одузме имунитет и мандат народног посланика пошто је у Скупштини симулирао орални секс у покушају да вулгарно понизи Татјану Манојловић, посланицу Демократске странке, док је критиковала ребаланс буџета.

Ово сексистичко и простачко насиље су осудили СВИ опозициони посланици у Скупштини: из Народне странке, Двери, Демократске странке, Морамо-Заједно, Не давимо Београд, као и Заветници, Српска коалиција Нада, Странка слободе и правде и Нова Демократска странка Србије.

У заједничком саопштењу ових девет посланичких група наводи се да је председник парламента Владимир Орлић (Шћекићев режимски колега)  одбио да реагује на насиље које је учинио Шћекић „разним непристојним покретима руку и усана“ (конкретно „дудлао“ је и клиберио се како су га научили у странци).

Орлић је све време тврдио да баш ништа није видео, али је сат времена, након инцидента саопштио да је премотао снимак и детаљно прегледао, али да на њему није било никаквих провокација. Та његова изјава праћена је бурним аплаузом, пре свега посланица СНС, које нису криле одушевљење гестикулацијама Шћекића.

У међувремену, док је Орлић прегледао снимак, потпредседница парламента из СНС Сандра Божић је алудирала на то да су посланице опозиције проститутке констатујући да се „превише шеткају поред посланика Српске напредне странке“ и упитала их отворено „да ли им се оне то НУДЕ“?!. На то је реаговала Биљана Ђорђевић из Не давимо Београд напомињући да је то још једна сексистичка увреда упућена посланицама опозиције, јер је то јасна алузија на проституцију.

И посланици Народне странке приметили су да се према њиховим посланицама спроводи дискриминација у Скупштини, да им се не дозвољава да говоре и да им се искључује микрофон.

Три опомене и одузимање речи за само неколико минута зарадила је и Драгана Ракић, посланица Демократске странке која је хтела да реплицирала на псовке Синише Малог упућене њој и на тврдње једне од посланица СНС да овај режим брине о младима.

“То спомињање младих и деце био ми је окидач и рекла сам да се види како брину о деци из Пећинаца и да их истерују из вртића. Подсетила сам их и како су деведесетих година бринули о младима, тадашњим мојим школским друговима, шаљујући их на фронтове“, каже Ракићева за Данас, будући да се у преносу са седнице није ништа чуло.

Напомиње и да је одржала један надахнути говор у коме је нагласила да неће одустати од борбе за бољи и нормалан живот, да Србија буде слободна, без обмане и да они који сарађују са криминалцима буду у затвору.

Посланица ДС каже за „Данас“ да је, док је држала говор, министар финансија Синиша Мали опсовао, на шта му је она узвратила да је плагијатор, насилник и криминалац. То је резултирало опоменама и одузимањем речи.

Очекивано, ни овога пута председавајући парламента Владимир Орлић није чуо псовку коју је министар финансија упутио посланици.