Прочитај ми чланак

СНС батинаши тукли опозиционаре, сад парадирају кроз Крушевац (ВИДЕО)

0

Улицама Крушевца јуче су парадирали осуђени криминалци који су претукли Борка Стефановића и Бобана Јовановића у том граду. Они су ангажовани да на утакмице Фудбалског клуба Напредак доводе хулигане у недостатку навијача.

Борко Стефановић, тадашњи председник Левице Србије и садашњи потпредседник Странке слободе и правде, Бобан Јовановић и Марко Димић, активисти Левице Србије, брутално су претучени уочи одржавања трибине Савеза за Србију у Крушевцу 2018. године.

Према информацијама Директно.рс, младић који на снимку носи црвене патике напао је тада Јовановића. Сада ти исти нападачи, иако су осуђени на затвор, шепуре се и парадирају градом Бате Гашића.

Наиме, пре три године група батинаша наоружаних шипкама пресрела је Стефановића испред МЗ Расадник у Крушевцу, оборила га на асфалт и бесомучно тукла. Пошто су Стефановићу у помоћ притрчали Јовановић и Димић, нападачи су се обрушили и на њих.

Судско веће Вишег суда у Крушевцу осудило је три особе за напад на Стефановића на казне затвора за насилничко понашање, наношење тешких телесних повреда и напад на службено лице, односно полицајца Дејана Палибрка, осуђени су Милош Шапоњић, Марко Живковић и Данијел Гмијовић.

Међутим, Апелациони суд у Крагујевцу правоснажно је смањио казну затвора нападачима на Борка Стефановића, двојици на по 26 месеци, а трећем на две године и шест месеци, иако је законски минимум за то кривично дело три године.

– Милош Шапоњић који је металним предметом ударио Стефановића у потиљак је уместо четири, добио 2 године и 6 месеци затвора, док су његовим саучесницима Марку Живковићу и Данијелу Гмијовићу, казне смањење са три и по, на две године и два месеца – саопштио је ССП.

Додајмо да налогодавци овог напада никада нису откривени. Званично.