Прочитај ми чланак

СНС БАТИНАШИ претукли чланове СПС, тешко повређени, уништили им изборну листу!?

0

У четрвтак око 22 часа у просторијама Социјалистичке партије Србије у Жабљу, дошло је до инцидента након што је троје маскираних лица насилно упало у страначке канцеларије. Маскирана лица наоружана металним шипкама претукла су Стојана Бороју и Зорана Шокића, председника и секретара изборног штаба СПС-а, преноси портал "надлану.цом".

Очигледно је да у појединим градовима Србије букти рат између СПС-а и СНС-а уочи избора 26. априла. Међутим, нема тога што Ивица Дачић, вечити коалициони партнер власти, па и ове, не може да истрпи. Тако може садашња власт да га понизи колико год хоће, али ће актуелни министар иностраних послова прихватити све, па чак и маскирана лица, песничење и шипке, зарад останка на власти.

Повређени су превезени у Ургентни центар Војводине, а овим поводом Социјалистичка партија Србије издала је саопштење у којем председника општине Жабаљ Чедомира Божића, иначе повереника СНС за општину Жабаљ, сматра налогодавцем напада.

– СПС захтева од надлежних државних органа да преиспитају улогу председника општине Жабаљ Чедомира Божића, кога сматра налогодавцем напада на просторије СПС Жабаљ, којом приликом су нанете изузетно тешке телесне повреде председнику изборног штаба СПС Стојану Бороји и секретару изборног стаба Зорану Шокићу. Око 22 часа троје маскираних лица, наоружани металним шипкама насилно су упала у просторије СПС и сурово тукла Бороју и Шокића до бесвести и крви.

Инцидент се десио одмах након успешне предаје изборне листе СПС што евидентно представља и мотив овог напада. Са повредама главе, обилним крварењима и отвореним преломима руку и ногу, оштећени су ургентно хоспитализовани и тренутно се налазе у Ургентном центру Војводине. Уједно, маскирани нападачи уништили су изборну документацију и већи део инвентара СПС. Социјалистичка партија Србије позива надлежне органе да формално утврде улогу председника општине Чедомира Божића у овом инциденту кога основано сумњичи као налогодавца – наводи се у саопштењу.