Прочитај ми чланак

СНС БАХАЋЕЊЕ Забранили народу славља, а Лончар и Гојковић на сплаву (ВИДЕО)

0

Док ми отказујемо рођендане, свадбе, крштења - републички и покрајински министар за здравство организују журку на сплаву за лекаре који нису потписали петицију против Кризног штаба. Питали сте где је највеће жариште. У Влади - написао је некадашњи лидер Демократске странке Бојан Пајтић, алудирајући на прославу која је организована на сплаву у Новом Саду, а коју су у част медицинских радника приредили министар здравља Златибор Лончар и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Званичници су на данашњем скупу поручили да су све информације више пута речене, иако је једино место на којем медији сазнају број преминулих у Клиничком центру Војводине – конференције за медије, које су све ређе.

На десетине здравствених радника из ковид болница у Војводини окупило се данас на сплаву на Рибарском острву, где су им домаћини били Министарство здравља и Покрајински секретаријат за здравство. Министар Лончар медијима је поручио да је узета у обзир епидемиолошка ситуација кад се организовао овакав скуп који се, иначе, већ догодио у Београду и Нишу, преноси портал 021.рс.

Наравно, да аршини нису исти за све, показује чињеница да је овакво окупљање безбедно, док су прославе у истом броју за остале грађане широм Србије забрањене.

Само да не буде као са утакмицама у јуну или са изборима када се стварао привид да је корона побеђена, да би највећи замајац епидемије био достигнут одмах након таквих окупљања.