Прочитај ми чланак

СНС ангажовао плаћене статисте за митинг у Сремској Митровици! (ФОТО)

0

Јавност је навикла да Српска напредна странка већ годинама уназад организовано доводи људе на политичке митинге, нарочито оне на којима се појављује лидер СНС и председник Србије Александар Вучић. Иста ситуација догодила се и на јучерашњем митингу у Сремској Митровици, напредњаци су бусевима пристигли на митинга, али такође уведена је и новина. Наиме, у очитом недостатку присталица, СНС је, судећи по преписци која је осванула на друштвеним мрежама, ангажовао и плаћене статисте!

Милан Љутовац, одборник у Скупштини Града Београда објавио је вибер преписку извесне фирме „Bossteam“ у којој се позивају плаћени статисти на СНС митинг. Вибер група „Bossteam статисти“ позвала је чланове да за 1.500 динара крену на митинг.


– Поштовани, сутра нам је потребан већи број људи од 20 до 70 година, за учествовање на политичком митингу. Скуп је у Батајници код Цркве у 15 часова одакле се аутобусима иде за Сремску Митровицу. Сам политички скуп не траје дуже од 90 минута. Хонорар 1.500 динара. Пријаве искључиво на (број телефона). Ваш Bossteam- наводи се у позиву.

– Јуче током дана сам добио низ порука од људи којима је висе дозлогрдило да гледају и трпе ову тортуру која је почела да се спроводи. Односи се на то, да це сваке недеље бити приморани да посецују други град или општину у нашој Србији, али не својевољно, већ зато што то од њих странка захтева.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)


Већина људи који су јуче путовали из Батајнице за Сремску Митровицу, била је плаћена и то су били већином статисти и људи који раде као публика по телевизијским емисијама, док је грађана и симпатизера владајуће странке из Батајнице, било јако мало и то су били углавном општински функционери. Најдраже од свега ми је што видим да су и грађани устали против овог терора, не желе да иду како би узвикивали пароле које им други кажу, а где би они заузврат добили сендвич и 1.500 динара. Треба да будемо поноси што је много људи рекло не, на њихове претње и на то што се достојанство враћа на мала врата у наше друство – истакао је у одборник Љутовац, који је и поделио поменуту Вибер преписку на Фејсбук, у изјави за Директно.рс.

Изгледа да напредњаци више нису у могућности да скупе чланове који би долазили на митинг, па су се окренули „алтернативним“ методама у виду ангажовања професионалаца.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић обилазио је Сремски округ, а путовање је завршио у Сремској Митровици, где се окупило, према писању режимских медија, више од 10.000 људи.