Прочитај ми чланак

СНС 12. маја: Корона је побеђена! (ВИДЕО)

0

Када су схватили да им се усред пандемије жури да изађу на изборе, Српска напредна странка и њен лидер Александар Вучић направили су атмосферу као да је све прошло и да је коронавирус побеђен. Све то, наравно, зарад политичких поена и што већег изласка на изборе. Када су избори прошли, установљено је заправо да епидемија никад није ни престала, пошто је број болелих свакодневно већи од 250.

– Србија се опоравља од коронавируса захваљујући нашим племенитим здравственим радницима. Број жртава у Србији је међу најнижим у свету – наведено је у споту СНС-а који је настао 12. маја, иако све бројке показују да смо имали убедљиво највише заражених и умрлих у региону.

Истина је, међутим, да нити је Цовид-19 био побеђен, нити су лекари испоштовани онако како им је обећано. Најпре су радили у нехуманим условима, много медицинског особља широм Србије оболело је на радном месту, а обећану повишицу и новчану помоћ, многи од њих нису видели.

У споту се такође додаје да присталице опозиције отежавају борбу са вирусом и омаловажавају рад доктора и медицинских сестара, иако су лидери опозиције свакодневно за време ванредног сања у дневним изјавама или интервјуима скретали пажњу на лекаре и медицинско особље и њихове нехумане услове за рад.

Да је све била фарса и да корона није побеђена било нам је јасно одмах после избора 21. јуна. Имамо масовно оболеле, као и оне који су на респиратору. Имамо ванредну ситуацију у неколико градова у Србији, а најкритичније је свакако у Тутину и Новом Пазару. Имамо и то да је БИРН установио и документовао да је број преминулих од вируса Цовид-19 вишеструко већи од званично пријављних бројки. Имамо још много тога…

О томе како је побеђена корона говоре и слике из Новог Пазара које су обишле свет, од окретања леђа лекара министру здравља и премијерки, до скандирања „лопови, одлазите, претаните да лажете…“.

Дакле, јасно је да коронавирус није ишчезао и да је био присутан чак и након укидања ванредног стања, а због атмосфере и спиноване стварности да је све у реду, организовања избора и фудбалских утакмица од под 10.000-20.000 људи на трибинама, а потом и сваљивања кривице Кризног штаба на младе и студенте, ситуација је постала још гора.