Прочитај ми чланак

СНП ЗАХТЕВА: „Србија да изгради зид на граници са Македонијом!“

0

СНП је осудила агресивно понашање миграната у Обреновцу и затражила од надлежних органа да починиоци напада на жену са децом буду што пре ухапшени и кажњени.

nenad popovic

Такође, тражи се и да се изгради зид на граници са Македонијом како би се зауставио неконтролисани прилив нелегалних миграната у Србију.
 
СНП је у саопштењу затражила и да сви нелегални мигранти који се тренутно налазе на територији Србије, хитно буду депортовани, „као што би било депортовано било које друго лице које се налази на нашој територији без пасоша и валидних идентификационих докумената“. 
 
СНП у саопштењу наводи да је и раније упозоравала на агресивно понашање миграната у Србији, а како тврди, они све чешће врше најтежа кривична дела као што су покушаји силовања, покушаји убистава, туче, тешке крађе, па и тешка убиства. 
 
Подсећамо да је недавно један мигрант извршио хладнокрвно убиство усред бела дана у центру Београда. Да ли после овог убиства које је видело стотине пролазника, па и деце која тим путем иду у школу, треба да дозволимо да мигранти почну да киднапују наше најмлађе – упитала је СНП у саопштењу. 
 
Према оцени те странке, жене, деца и млади у Србији осећају огроман страх када пролазе поред мигрантских центара и места на којима се илегално окупљају мигранти, знајући да могу да буду мете нових напада агресивних миграната. 
 
Припадници Министарства унутрашњих послова интензивно раде на расветљавању свих околности и идентификацији миграната које су синоћ око 19 часова, како је пријављено полицији, напали жену у Обреновцу, саопштио је МУП. 
Тањугу је раније потврђено да је полицији је пријављен напад групе миграната на жену са децом у Обреновцу, о чему је обавештено и Основно јавно тужилаштво у тој општини.