Прочитај ми чланак

СНП не одустаје од ограде на граници са Македонијом

0

siptari-ograda-790x510

ПОВОДОМ оптужби потпредседника ДС Борислава Стефановића да Српска народна партија својим ставом по питању миграната жели да „јефтиним и нецивилизацијским предлозима“ добије политичке поене у преидзборној кампањи, истичем да СНП проблем миграната уопште не види као политичку тему већ као најважније безбедносно питање за нашу земљу и грађане у овом тренутку.

Иако је СНП евроскептична партија, ми имамо највеће поштовање према политици коју Брисел спроводи по питању миграната, јер је то политика која на прво место ставља безбедност и интересе грађана Европске уније. СНП предлаже да Србија води исту политику према мигрантима као што води ЕУ.

Ако Брисел подржава изградњу зида на граници Мађарске и Србије, не видим разлог да неко напада идеју СНП да Србија уради то исто на својој граници са Македонијом.

Ако господин Стефановић сматра да је политика ЕУ према мигрантима нецивилизацијска, позивамо га да све оптужбе и критике на рачун такве политике упути на адресу шефа делегације ЕУ у Србији Мајкла Давенпорта, као и на адресе амбасадора Немачке, Мађарске, Словачке и других земаља чланица ЕУ, чије су владе заузеле јасан став да неконтролисан прилив миграната на њихову територију мора да буде заустављен.

СНП неће одступити од става да треба изградити зид на граници са Македонијом, каквим год критикама и оптужбама били изложени, јер верујемо да је то мера која штити интересе Србије и њених грађана, а за нас од тога не постоји ништа прече.

То је разлика између државничког приступа СНП и демагошког и политикантског приступа господина Стефановића који је најзаслужнији за политички и економски суноврат који је Србија доживела за време владавине Демократске странке.

(изјава члана Председништва Српске народне партије)