Прочитај ми чланак

Смењен због подршке Младићу

0

Министарство просвете, науке, културе и спорта Црне Горе раскинуло је консултантски уговор са спољним експертом Владимиром Вуковићем.

Разлог томе је подршка генералу некадашње ВРС Ратку Младићу, коме је у Хагу потврђена пресуда доживотног затвора за злочине током протеког рата у БиХ.

Вуковић је на свом фејсбук профилу, уз фотографију Младићеве генералске капе, објавио:

„Јер у месту испод Трескавице, не рађају мајке кукавице, заједничке чуваћемо слике, ђенерале Српске Републике“.

„Због упорног игнорисања упозорења челних људи ресорног Министарства и константног скретања негативне медијске позорности на институцију у којој јој је ангажован, екстерном консултанту за област ауто-школе, Министарства просвете, науке, културе и спорта, Владимиру Вуковићу, раскинут је уговор“, саопштено је из тог ресора.

Министарство је истовремено апеловало на све запослене да буду одговорни у комуникацији и понашању на друштвеним мрежама.

Подсетимо, Жалбено веће Механизма за кривичне судове у Хагу објавило је другостепену пресуду Ратку Младићу којом га осуђује на доживотну казну затвора.

О том питању на седници Савета безбедности УН говорио је председник Србије Александар Вучић.

„Упркос селекивној правди окренути смо будућности, а не прошлости. Имам поруку за наше грађане: Главе горе, ни Србија ни српски народ нису осуђени ни за шта“, рекао је Вучић.