Прочитај ми чланак

Смењен помоћник градоначелника Новог Пазара због критике Вучића!

0

После посете председника Србије Александра Вучића Новом Пазару, у који је донео 13 респиратора, објавом на друштвеним мрежама, коју је пренео Директно.рс, реаговао је помоћник градоначелника и председник Асоцијације младих СДА Санџака Емир Ашћерић, изјавивши да није реч о помоћи, већ о политичкој кампањи. Ни 24 сата после тога, смењен је са функције другог човека Новог Пазара, што је на друштвеним мрежама образложио градоначелник Нихат Бишевац.

– Јучерашња посета председника Републике Србије Новом Пазару за наш град је, у овим тешким тренуцима, значила пуно, а они који то неће да схвате сигурно нису добронамерни и само желе да ову веома значајну и добру акцију омаловаже и искористе је за своје ситне страначке поене. Сваки појединац има право да у своје лично име и име политичке опције којој припада прича шта год хоће и кад год хоће, али је непримерено то чинити са позиције помоћника градоначелника и на тај начин уносити забуну у јавност – наводи се у саопштењу на Фацебоок.


Градоначелник је додао да је недопустиво да се овакве ствари политизују.

– Сматрам да је недопустиово да у овом тренутку било ко политизује апсолутно сваки напор који се чини на превазилажењу тренутног стања и због тога сам јутрос донео одлуку да у складу са Статутом Града Новог Пазара разрешим дужности Емира Ашћерића, досадашњег помоћника градоначелника. У исто време, поштујући наш потписани споразум позивам Странку демократске акције да предложи другога кандидата за ову одговорну и важну функцију – наводи се у саопштењу.

Помоћник градоначелника Новог Пазара: Вучићу, ово није помоћ, већ брутална политичка кампања

Премијерка Ана Брнабић је синоћ, гостујући на ТВ Хепи, искористила прилику да критикује помоћника градоначелника Новог Пазара и његов став, читајући том приликом управо вест са нашег портала.

Иначе, посету су обележиле осуде да је реч о најобичнијој кампањи током које је Вучић двојици лекара објашњавао шта да раде са респираторима!

На крају, Емир Ашћерић је написао оно што је осећао као дужност и што су приметили и коментарисали милиони читалаца јуче јер су тако маске пале. Ипак је овде реч о само најобичнијој тоталитарној кампањи. Која гази и смењује све пред собом.