Прочитај ми чланак

Смењен црногорски министар Владимир Лепосавић, ДФ најавио бојкот ВИДЕО

0

Гласало је 80 посланика, 43 за смену министра, док је 27 било против. Посланик Демократског фронта Славен Радуновић највио је бојкот због ове одлуке.

Предлог за смену министра Лепосавића предао је премијер Здравко Кривокапић. Он је током јучерашње расправе рекао да је његов избор јасан, те поручио посланицима да донесу одлуку по својој савести.

– Мој избор је јасан, ви бирајте по вашој савести – поручио је Кривокапић.

Он је казао да је врло значајно питање „да је неко на програмирано питање ДПС-а дао пројективани одговор“.

– Никад у живот нисам могао да сањам да ће мој избор бити доведен у ову ситуацију. Да сам то знао, бирао бих некога као што је колега Момо Копривица. Али не можете увек да водите рачуна у тренутку када се опредељујете за експерте, какав ће ваш избор бити. Водио сам се кључним елементом да тај министар буде професионалац – рекао је премијер о именовању Лепосавића.

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић предложио је Лепосавићеву смену због његових ставова о Сребреници.

Шеф посланичке групе ДФ Славен Радуновић после смене Владимира Лепосавића рекао је да се десила „велика превара гласача од 30. августа“ и да је направљена непринципијелна коалиција ДПС и делова Владе Црне Горе.

Позвао је све који су добили гласове грађана 30. августа да се „ослободе ДПС“, да се у најкраћем року скупе и донесу одлуку шта ће даље.

„Добили смо гласове грађана који нису очекивали да ће им ДПС смењивати министре. До тада, нећемо улазити више у пленум. Ако имате нову већину, само изволите с њима. Ко хоће с Фронтом, може с нама да се договори о свему“, рекао је Радуновић, који је додао да сада ресетују односе на нулу и закључио говор речима „нека вам је срећан ДПС“.

Црногорски парламент је јуче одржао вишесатну расправу о иницијативи премијера Здравка Кривокапића за смену министра Лепосавића.

Седницу је обележио сукоб премијера и посланика владајуће коалиције. Кривокапић је рекао да је у Скупштини Црне Горе „присутан неморал и политичко лицемерје“. На то су му посланици узвратили да „од сутра није премијер“.