Прочитај ми чланак

Случајно или намерно? Песма коју Вучић пева у ауту слави мафију и убијање полиције

0

Председник Србије Александар Вучић објавио је нови спот на свом налогу на ТикТоку. На снимку Вучић, док вози кола, укључује радио и почиње да игра. Међутим, корисници друштвених препознали су да је у питању песма "Rap das Armas", која је у Бразилу забрањена јер глорификује убијање полицајаца у фавелама.

Вучић, који однедавно активно користи мрежу ТикТок, објавио је спот у коме обилази аутопут хвалећи успехе странке чији је донедавно био председник.

Али, на почетку тог спота, шеф државе укључује радио и почиње да игра уз део песме „Парапапапа“, за који корисници друштвених мрежа наводе да је у питању ономатопеја, тачније опонашање пуцања на полицију.

У питању је песма која је у Бразилу забрањена, управо из тог разлога – што промовише насиље над снагама реда и закона. Песма је постала веома популарна у тој земљи захваљујући филму Елитна јединица (Elite Squad).

Говори о специјалној јединици полиције која свакодневно упада у фавеле како би хапсила нарко-дилере, али и о оружју које је популарно међу дилерима, као и о сукобима између дилера и полиције.

Песму изводе МЦ Сидињо и МЦ Дока, двоје пратилаца проибидãо стила – који је законски забрањен због величања криминалних активности.

Стога, ова песма упркос популарности, никад није пуштана на бразилским радио-станицама, док је након две недеље избачена и с филмског компакт-диска.

Велико је питање да ли је председник републике уопште ишта знао о песми коју тако радосно певуши. Заправо, не зна се шта је страшније – да је знао, па пева или да уопште није имао појма о чему ова језива песма говори.