Прочитај ми чланак

СЛУЧАЈ МИРНЕ НИКЧЕВИЋ: Саветница која је вређала вернике није кривично одговорна

0

Намеће се логично питање - како би реаговало црногорско тужилаштво на коментар “Тужиоче, крви ћу ти се напити.”

Више државно тужилаштво у Подгорици оцијенило је да у порукама које је Мирна Никчевић, бивша савјетница у Амбасади Црне Горе у Анкари, на друштвеној мрежи Фејсбук упутила Ирени Татар из Подгорице, нема елемената кривичног дјела, већ да је у питању – прекршај!!!

Фото: Фејсбук

Тако је, по ко зна који пут, заробљени црногорски правосудни систем показао властиту немоћ у случајевима када би требало довести „к познанију права“ репрезенте актуелног режима, па и оне најситније, који оданост „шефу“ морају доказивати и срамним србофобним иступима и увредама на рачун Срба и СПЦ.

PRINTSCREEN

Револтирана безумном одлуком Вишег државног тужилаштва, на свом Фејсбук профилу Ирена Татар је истакла сљедеће: „Да није жалосно, било би смијешно све ово… Не желим никога у притвору, чак нисам ни покретала приватну тужбу, али одговорност мора постојати за озбиљне, тешке ријечи. Ово је прича о одговорности, о систему најважнијих институција у једној земљи.“.

PRINTSCREEN

Увредљиве поруке Мирне Никчевић

Несумњиво да овакве млаке реакције тужилаштва шаљу јасну поруку да људи блиски власти у приватној држави Црној Гори могу некажњено да раде шта им се прохтије. Истовремено, деморалишу сваког нормалног човјека, суочавајући га са чињеницом да правда у Црној Гори, бар за сада, није достижна.

PRINTSCREEN

Намеће се логично питање – како би реаговало црногорско тужилаштво на коментар “Тужиоче, крви ћу ти се напити.”? И да ли би и у том случају пријетње Мирне Никчевић биле окарактерисане као прекршај?

PRINTSCREEN