Прочитај ми чланак

СЛОБОДАРИ: Донети Закон о забрани антисрбизама

0

„Случај „албанске пекаре у Борчи“ показао је да је у Србији веома лако направити малигни политички инцидент и тиме отворити потенцијално озбиљне политичке проблеме. Разлог је у непостојању државног имуног система способног да брзо и ефикасно реагује, па се онда ствари врло брзо пребацују на поље политике, а ту има свакаквог света углавном максимално погодног за манипулацију”, стоји у саопштењу Народног слободарског покрета.

У овом саопштењу се даље наводи:

„Срби у Србији се већ јако дуго осећају као грађани другог реда јер смо свакодневно изложени бројним примерима ниподаштавања и вређања националног идентитета. Примери антисрбизма су свеприсутни у нашој држави. Од симбола „Велике Албаније“, усташких симбола, величања муслиманских фашиста, пропагирања Велике Мађарске и тд. Посебан проблем је тај што је власт све време показивала игнорантски однос чак и у случајевима када је црно на бело имала пријаве о величању нацизма, а које су одбациване са ставом да је боље не изазивати веће проблеме.

Ми из Народног слободарског покрета сматрамо да је једино разумно и рационално решење донети Закон о забрани антисрбизама и онда по том закону брзо и ефикасно кажњавати свакога ко пропагира било коју мрачну и рушилачку идеологију. Да постоји такав закон не би постојао „случај пекаре у Борчи“ јер би изгредник који је показивао симбол фашистичке творевине „Велике Албаније“ био кажњен на начин на који се кажњавају изгредници који нпр. у Немачкој показују симболе нацизма или они који било где у свету пропагирају антисемитизам.

 

Без системског приступа вођењу државе добија се широко поље за деловање разних екстремиста, а то свакако не може бити у националном и државном интересу. Ми Слободари стога позивамо власт да коначно почне да се понаша државотворно и да односе у друштву и држави регулише законима, а не медијима”.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!