Прочитај ми чланак

Славољуб Љубисављевић (Жандармерија): Послати српски Вагнер на КиМ да заштити Србе

0

Гост емисије "Интервју" на каналу "Србин.инфо" био је Славољуб Љубисављевић, потпредседник покрета "Нема назад, иза је Србија", бивши начелник Центра за специјалистичку обуку Жандармерије.

„Победом Русије у Украјини доћи ће до нове поделе утицаја у Европи и свету, Србија ће добити шансу да врати Косово и Метохију под своју контролу“, поручио је наш саговорник.

Као професионалац из домена безбедности државе, коментарисао је зашто  имамо јак унутрашњи репресивни апарат (према народу), а слаб спољни који би требало да народ заштити од спољног непријатеља.

„Наш безбедносни систем и војска су рађени према НАТО систему. Тај систем се огледа у томе да немамо довољно јаку војску да нас заштити од спољног непријатеља, а имамо јаку полицију која може да држи српски народ у рукама да не може ништа да уради. Окружени смо са свих страна НАТО снагама, Србија је као острво на непријатељској територији. Ми можемо бити безбедни у оквиру тог савеза, али престали би да постојимо као народ. Против сам уласка у НАТО као и сви чланови нашег покрета, наш менталитет и наш однос према историји нам то не дозвољава, како би рекла наша глумица: То је као да се силована девојка уда за свог силоватеља“, каже Славољуб.

Љубисављевић је говорио и о последњој кризној ситуацији у јужној српској покрајини, као и о томе да ли је држава требало да војно интервенише и заштити Србе на КиМ.

О чему је још говорио бивши начелник Центра за специјалистичку обуку Жандармерије, погледајте у видео прилогу.