Прочитај ми чланак

Славица Ђукић Дејановић саветница Ане Брнабић

0

Функционерка СПС и бивша министарка Славица Ђукић Дејановић требало би да буде именована за саветницу Ане Брнабић. Како сазнајемо, она ће премијерку саветовати за активности о имплементацији Агенде УН 2030.

Ђукић Дејановић је у првој Влади Ане Брнабић била министарка без портфеља, задужена за демографију и популациону политику, а како је и сама недавно рекла за Нова.рс понуђено јој је да бира између неколико опција. Једна од њих је била да буде саветница председника Скупштине Ивице Дачића.

“Има разних опција. Сигурна сам да ће моје искуство некоме бити од помоћи”, рекла је Ђукић Дејановић недавно за наш портал.

Према нашим сазнањима, договорено је да она буде постављена за саветницу премијерке за активности о имплементацији Агенде УН 2030.

И у време док је била министарка она је била ангажована на овом послу.

Она је прошле године у октобру отворила конференцију у Скупштини града која је била посвећена том пројекту. Ђукић Дејановић је тада рекла да Агенда 2030 представља амбициозан план који дефинише шта би успешно друштво требало да постигне у 21. веку.

За разлику од бивше министарке, њен страначки колега Ивица Тончев, који је у време прошле владе био државни секретар у Министарству спољних послова, неће бити именован на нову функцију. Он за Нова.рс наводи да ће мало да се одмори.

“У наредном периоду нећу обављати ниједну функцију”, каже Тончев за Нова.рс.

Подсећамо, у новој Влади Ане Брнабић социјалистима су припала само два министарства – Бранко Ружић именован је за новог министра просвете, док је Новица Тончев изабран за министра без портфеља, који ће бити задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина.

Бивши министар енергетике Александар Антић недавно је постављен за в.д. директора Коридора Србије, док је Ивица Дачић са места првог потпредседника Владе и шефа српске дипломатије пресељен у Скупштину Србије.