Прочитај ми чланак

СЛАВИ САМО СРПСКУ: Шешељ ће нову годину дочекати у кревету…

0

Лидер СРС Војислав Шешељ сумирао је годину за нама. Он 31. децембра неће славити, биће у кревету много пре поноћи јер поштује, како каже, само Српску нову годину.

У Деда Мраза ни као дете није веровао, али свакако да има пуно жеља за 2018. годину, како у вези са приватним животом, тако и у вези са политиком.

– Јако желим да се подмладим, да будем двадесет година млађи, па да опет харам међу младим новинаркама као што сам некада чинио. Желим, такође, да што пре завршим књигу „У Сребреници се није десио геноцид“, јер ми се писање баш одужило – у свом стилу каже председник СРС за лист.

На питање да ли му је, када је реч о политици, новогодишња жеља можда да што пре склопи коалицију са Ивицом Дачићем, председником СПС, па да заједно изађу на београдске изборе, шеф радикала одговара:

– Желим да Српска радикална странка постигне успех на градским изборима и да има веома јаку одборничку групу. Наравно, желим и да што пре постанемо владајућа странка у Србији – каже Шешељ.

Он признаје да година на измаку за њега није била нарочито успешна.

– Нисам видео неки нарочито велики успех у овој години, бриљирао сам у Скупштини, имао најбоље наступе, али то је нешто што је сасвим уобичајно за мене. Али здравствено сам сада одлично, никада се нисам боље осећао, нека тако и остане и бићу задовољан врло – завршио је он.

Шешељ се вратио у робијашке дане и присетио се како је Нову годину дочекивао у Хагу. Он је испричао како је право богатство давао за печено јагње.

– У Хагу су се робијаши организовали да славе ову званичну Нову годину, Срби су се посебно организовали за прославу Нове године и Божића. Храну смо углавном наручивали код неког Македонца, власника балканске кантине, па смо могли да наручимо печено прасе, јагње или ћурку. Било је то много скупо, печено јагње је некада ишло и до 450 евра, јер се неко из затворске управе уграђивао у то – објаснио је.