Прочитај ми чланак

СЛАГАЛИЦА И ЗЛАТНО ДОБА: најтужније слике напредњачке Србије у квизу

0

Квиз „Слагалица“ сигурно је најпопуларнији програм ове врсте у Србији.

Од када је кренуо са емитовањем, овај квиз сваког радног дана привуче милионе људи да преко малих екрана прате такмичаре а истовремно да провере и своје знање и општу културу. И тако већ три деценије и кроз неколико генерација у свакој породици.

Међутим, поред „Скочка“, „Асоцијација“, игре „Мој број“, већина нас не обрати пажњу на сам почетак квиза и на представљање такмичара у разговору са водитељкама.

А ако мало обратите пажњу и на тај део емисије, онда можете да приметите и овако нешто. Погледајте и послушајте пажљиво видео снимак испод.

И тако сваки дан видимо тужну слику данашње Србије, а да често нисмо тога ни свесни: велики број углавном образованих и младих људи (или оних у „најбољим годинама“) је – незапослено.

Златно доба? У Вучићевој Србији оно изгледа – баш као на снимку изнад.

Људи који су вредно учили и школовали се, сада морају да иду по квизовима и да се надају да ће ту освојити неки новац. И тако макар негде применити своје знање. Пошто ова земља и овај систем очигледно неће да им дају прави прилику.

Неки од ових младих људи су сигурно већ напустили земљу, а неки ће то тек учинити. И то је права слика напредне Србије и „Златног доба“.

п.с. чуди нас да РТС ово није цензурисао. Или забранио да се у квизу такмиче људи који немају стално запослење. Да се Газда не изнервира када види да је неко незапослен у времену када је незапосленост – рекордно ниска?!

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!