Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА: Живковић затражио лечење Вучића, а затим критиковао и опозицију

0

– Председник и посланик Нове странке Зоран Живковић позвао је данас колеге из опозиције да њихова опозициона борба буде активнија и садржајнија и да мотив за своје деловање надју у свему лошем што се дешава у Србији, попут куповине диплома државних функционера, огромних губитака Србијагаса и отварања аеродрома који раде једном недељно по два сата, као онај у Краљеву.

На конференцији за новинаре, Живковић је рекао да опозиција не треба само да се заклиње да неће изаћи на изборе идуће године већ да се бори за нормалне услове како би изашла на те изборе, победила на њима и вратила Србију на нормалан пут.

“Бојкот треба да буде активан а не пасиван… Не треба само ја да држим конференције за новинаре. Него када су заседања, да будемо ту и да држимо наше седнице у холу. Тога нема, а мислим да сви треба да буду овде. Не враћамо се на седницу, али можемо да будемо у холу и кажемо градјанима шта им ради ова лудачка власт и шта ми планирамо да урадимо поводом тога”, рекао је Живковић.

Говорећи о ауторском тексту председника Александра Вучића у данашњој Политици, Живковић је оценио да он превазилази све што је написано од доласка Српске напредне странке на власт и да се у том тексту на најгори и најгрубљи начин вредјају не само политички неистомишљеници него и сви градјани Србије.

“Текст није писао Вучић, мада доста личи на њега, али се види ауторски печат Атлагића, Ристичевића, Мартиновића, Бабића, ДЈ Жекса, ДЈ Вучићевића, Барбаре са Студија Б и посебно печат Лава Контравизије Пајкића, јер су сви подаци извадјени из те опскурне емисије”, рекао је он.

Живковић је навео да Вучић чува “сараднике земунског криминалног клана” из свог окружења, попут министра здравља Златибора Лончара, оптужио га да организује шверц робе на северу Косова са “приштинским злочинцима”, као и да ;од комуналне полиције изменама закона прави парамилитарну комуналну милицију.

“Не мења се само име него и намена. Сада ће сваки месни одбор СНС моћи да организује своју парамилитарну секцију. Њихов посао неће бити само да малтретирају људе који због беде продају нешто по улици него и да физички и оружјем бране ову власт када буде изгубљена на изборима, на које ће опозиција изаћи када оствари адекватне услове”, рекао је он.

Живковић је упитао и како је могуће да је Србијагас направио 1,2 милијарде евра губитака, иако је до пре пар година јавност добијала уверавања да је његово пословање изванредно.

“И сада држава опрашта 1,2 милијарде дуга да би постала власник нечега чега је раније била 100 одсто власник. Сада ће вероватно бити 280 одсто власник… Ко је покрао Србијагас, питам Робин Худа из напредњачке шуме”, рекао је он.

Председник Нове странке поновио је питање тужитељки Загорки Доловац да ли је покренула поступак поводом изјаве Вучића да Србија зна ко је убио Оливера Ивановића и најавио да ће он покренути поступак ако она не одговори у року од 15 дана.