Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА: Живковић: Вучић треба да постане султан! (ВИДЕО)

0

Нова странка ће одлуку о изласку на изборе донети у року од 24 часа од тренутка када они буду расписани. Тренутно расположење у странци је такво да је 95 одсто чланства „за борбу“.

Слажемо се да је стање у Србији неодрживо, да су медији под блокадом, да је правосуђе такво какво јесте али не разумемо шта се постиже бојкотом. Можда ће ми неко објаснити шта се дешава дан или седам дана после бојкота, рекао је Зоран Живковић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије, напомињући да је Демократска странка напоравила једну од највећих грешака бојкотом избора 1997. године .

Он је подсетио да су светски моћници Мадлен Олбрајт, Герхард Шредер, Жак Ширак убеђивали 2 000. године опозицију да бојкотује изборе, али да их она није поислушала.

„Рекли су нам да ће нас Милошевић покрасти а ми смо победили“, објаснио је Живковић.

Коментаришући одлуку ПСГ да не учествује на предстојећим изборима, лидер Нове странке је рекао да је то њихово право, „као и свих других да ли треба или не треба учествовати на изборима“.

Без намере да се меша у унтрашње ствари Савеза за Србију , лидер Нове странке , рекао је да су увреде Бошка Обрадовића на рачун Драгољуба Мићуновића акт примитивног неваспитања и да се тако нешто не ради „ни у школи, ни на факултету, ни у парламенту, ни у Ужицу, ни у Чачку, ни у Београду“.

„Та изјава је апсолутно неприхватљива. То су старе ДБ-овске оптужбе које су 100 пута поновљене. Њих је својевремено демантовао и тада владика Иринијеј ,а данашњи патријарх. То рећи човеку који данас има 89 година и који је доказао своју опредељеност, који има на шта да буде поносан., је крајње бесмисленои „, рекао је Живковић.

Коментаришући изјаву државног секретара Министарства правде Радомира Илића о неопходности промене Устава по којој би председник државе постављао судије и тужиоце, лидер Нове странке оценио је да смо на добром поуту да Вучић постане султан и да у Србији почне да се дешава нешто као у Русији где је Медведев отишао да би Путин и формално добио сва права.

„Вучић већ поставља полицајце а сада предлажу да поставља и судије и тужиоце. Били смо сведоци и да је звао селекторе да им каже ко треба да игра за репрезентацију Србије. Све су то обележја једног султана а знамо за његово пријатељство са Ердоганом“, казао је лидер Нове странке.