СКУПШТИНА – Живковић није за бојкот: Вучић одлучио да мирно преда власт!? (ВИДЕО)

0

Зоран Живковић, посланик и лидер Нове странке рекао је данас у Скупштини Србије да је добро што ће ОЕБС послати посматраче, али да то није довољно у овом тренутку да његова странка каже да ли ће учествовати на предстојећим парламентарним изборима у Србији.

Нова ће, како је истакао, пратити да ли ће бити испуњени минимални услови за излазак на изборе и тек онда када они буду расписани одлучиће хоће ли учествовати или не, али оно што је сигурно Нова странка никада неће пактирати са Александром Вучићем.

„Самозвани председник Србије прихватио је мој предлог да позове ОЕБС. Данас сам неформално проверио и сазнао да је влада Србије послала захтев ОЕБС, да дође прва прелиминранна мисија, од 1. октобра. Нисам ја натерао Вучића на то, већ је то учинио због притиска међународне јавности, али ја могу да констатујем да је Вучић одлучио мирно да преда власт. И то је добро, али би требало прво да престане да брука Србију, злоуупотребом спискова бирача и спискова Црвеног крста, што је учинио Миша Вацић на изборима у Медвеђи“, рекао је Живковић и додао да то што је позван ОЕБС не значи да се нешто променило, јер имамо исту атмосферу у друштву, кршења људских права, ситуацију у медијима и зато би у Србију требало да дође најбројнија екипа ОЕБС-а , како би гарантовала да ће изборни процес протећи по закону.

„У односу на то да ли ће се нешто променити у изборном процесу зависи да ли ћемо изаћи на изборе, јер сам долазак ОЕБС-а није довољан“, рекао је Живковић и додао да без обзира на све он и његова странка никада неће пактирати са Вучићем.

Навео је, такође, да упркос томе што је члан скупштинске групе пријатељства са САД и што му је упућен позив на адресу парламента за састанак са двојицом америчких сенатора, он је заобиђен.

На састанак су отишли Драган Шормаз, Ђорђе Милићевић и Срнбислав Филиповоћ. Живковић је навео да је из амбасаде САД сазнао да је био позван на састанак, али да није обавештен.