Прочитај ми чланак

Скупштина: Живковић победио – Тужилаштво покренуло кривични поступак у вези Вучића

0

Председник Нове странке Зоран Живковић изјавио је у четвртак 28.11., да очекује од Тужилаштва за организовани криминал да у року од седам дана објави информације о "Крушику" јер им за то "не требају форензичари, ни помоћ са неба или иностранства", већ је довољно да се "прегледају папири".

Он је новинаре у холу Скупштине Србије подсетио да је против председника Александра Вучића и „клана оца и сина Стефановић“ поднео кривичну пријаву због „Крушика“, тако да поступак тужилаштва који је покренут, сматра својом победом.

„Први пут је неко скупио храброст, одлучност, уз разум, и тужио Вучића пред надлежним органима“, рекао је Живковић.

Наводећи да ће се видети с којом намером је тужилаштво покренуло поступак, Живковић је позвао тужиоце да „скупе храброст“, као што је учинио Универзитет у Београду, који је „прогласио плагијатором“ министра финансија Синишу Малог и „осудио га у академском смислу“.

Живковић је подсетио да последњег четвртка у месецу на поподневни део седнице Скупштине Србије долазе чланови Владе да би одговарали на питања посланика, али им он питања поставља на конференцији за новинаре јер не учествује у раду парламента.

Сва та питања, нагласио је, указују да „директну повезаност власти са криминалом“.

„Стање у држави је трагично захваљујући овој власти, то је разлог више да се боримо за изборне услове. И ако додјемо до тога да их изборимо бар у нивоу који нам даје извесне шансе да покушамо на пролеће следеће године да Вучићу задамо онакав исти шамар као што је Милошевић добио 1996. од тадашње опозиције и градјана“, рекао је Живковић.

Живковић је рекао да су код плантаже марихуане у Старој Пазови, на земљишту фирме чији је власник недавно ухапшен, „видјени“ министар одбране Александар Вулин и функционер власти Зоран Бабић и „ником ништа“.

Живковић тражи да се министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјасни о томе што је власник земљишта имао праву легитимацију Министарства унутрашњих послова, иако је неовлашћено лице.

Живковић је подсетио да је Владу још пре две године питао шта се дешава са бугарским држављанином Цветаном Василевим, купцем Фабрике стакла у Параћину, за којим је била расписана потерница преко Интерпола. Додао је да, колико зна, Василев није изручен, већ је и даље у добрим односима са властима.

„Постоји група лица која зна да се сналази у прљавим пословима експертска група Вучића, која је увек ту када нешто не ваља, или кад нешто не ваља, знајте да су ту. Па сад, да ли је скривање бугарског држављанина, или има везе с ‘Крушиком’ или ће се можда показати да су окопавали марихуану у Старој Пазови“, рекао је Живковић.