Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА – Живковић направио „лом“: Вучићу запретио – узвратићемо ти истом мером

0

Председник Нове Србије Зоран Живковић изјавио је данас, у понедељак, 22. јула, да ће опозиција узвратити ако власт почне физички да се са њом обрачунава и бранити се „на начин који је дозвољен позитивним законодавним прописима“.

„Ако вас неко нападне ви имате право у самоодбрани, која се доказује у истражном поступку и на суду ако је потребно, да се браните на сваки начин оружјем које имате и за које имате овлашћење да користите. Да ли је то јака речи, или прејака реч, да ли је то каменица или нешто друго зависи од друге стране“, рекао је Живковић на конференцији за новинаре у холу Скупштине Србије.

Он је претходно рекао да се у неким медијима појавио текст „Операција омча“ који је на неки начин наставак недавног ауторског текста председника државе Александара Вучића „Елита и плебс“.

„Овде се предвиђа да ће бити убистава по Србији, да ће бити вероватно убијен неки опозициони лидер, да би се то приписало Вучићу па да се врши притисак на ту страну“, рекао је Живковић, додајући да се у том текту наводи да су „сви против нас“.

„Пошто је ту изречена претња некима из опозиције мој одговор је, на кога год да су мислили, ако покушају нешто слично не само да ће бити криви ако се било коме нешто деси него ћемо узвратити. Понављам, узвратићемо на начин како власт иде према нама, на исти начин, ни милиметар изнад ни милиметар испод“, рекао је Живковић.

Говорећи о избору новог повереника за доступност података од јавног значаја и заштиту података о личности, који је на дневном реду данашњег заседања, он је рекао да се тако окончава борба власти проти независних институција.

Он је рекао да смену може да очекује повереница за родну равноправност Бранкица Јанковић, коју је власт напала преко свог „ескпонента“, лидера Српске радиклане странке Војислава Шешеља.

Коментаришући оставку на место косовског премијера Рамуша Харадинаја, Живковић је рекао да је Вучића ухватио страх, и упитао да ли је то зато што би Харадинај могао нешто да објави, неке њихове „заједничке тајне“ из деведестих година или касније.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!