Прочитај ми чланак

Скупштина: Вукадиновић ‘растурио’ Ристичевића – није штедео ни напредњаке

0

Током Осме седнице Другог редовног заседања водила се занимљива дебата између опозиционог посланика Ђорђа Вукадиновића и посланика владајуће већине Владимира Орлића (СНС) и Марјана Ристичевића (НСС) у вези злоупотребе Пословника Скупштине Србије.

Том приликом Вукадиновић је рекао:

„Разне ствари могу да буду тема, никакав закон нисам прекршио, нити желим да се спуштам на ниво уваженог господина, мог претходника.

Иначе бих могао потезати и то врло основане приче о „Зеки“, о робним резервама, о лажним сељацима, о лажним корисницима подстицаја и разним другим стварима и непочинствима чиме и због којих заправо уважени претходник оваквим дискусијама и нападима, не на мене, него на било кога из опозиције ко у том тренутку смета, заправо купује своју слободу. Чак он ни наногицу нема и ослобађа се кривичних пријава које му лебде над главом.

Узгред буди речено, он је био најгласнији и најжучнији заговорник овог ДОС-а и досманлија и „жуте хоботнице“ и свега овога о чему овде прича последњих година, што пљује, о чему говори, што прозива, буквално најжешћи. Има сведока овде који то могу потврдити и овде у сали, а и иначе.

Дакле, највећи када је требало прозивати жуте, односно напредњаке, радикале, односно тада СПС и радикале. Са њим нико неће ни да седи у Скупштини, камоли да седи у ТВ емисији. Па наравно да нећу са њим учествовати у емисији, али никада нисам одбио гостовање као са људима са којима се може разговарати, макар се и не слагали.

Што се тиче господина Орлића, ту има о чему да се расправља, али подсетио бих на то гостовање, господине Орлићу, да је и то гостовање протекло практично у вашем монологу, све време, без обзира ко је имао реч.

Додуше, и госпођа Тепић је у томе саучествовала, али ви сте били шампион. Тако да, није дијалог само учешће у емисији, да се дође и да се онда преклопи, буквално нон-стоп говори паралелно и вежба та способност коју свако може да упражњава, а тога грађани немају никакве користи, паралелног дијалога.

Препознавши, за реплику се јавио Ристичевић који је рекао:

„Даме и господо народни посланици, добили смо један од понуђених одговора, како се звала она влашка странка, ниједан од понуђених одговора, други кандидат на тој листи је био ко? Сада смо добили одговор на друго питање, зашто сам цензурисан?

Значи, господин је у таквом опозиционом својству да је могао у РТС-у да нареди да ја не могу да учествујем са њим, пошто ја имам партију, он нема, пошто су то време невладиних организација итд, очигледно да је он имао неку врсту предности.

Што се лажног сељака тиче, лажни Власи мисле да су и сељаци лажни. Па, ево, поново ја нудим оставку. Ако немам пољопривредно имање, ако немам 24 хектара земље заједно са породицом, ако не живим у Новим Карловцима, Прегревица 72, ако сва моја имовина није у Новим Карловцима, К.О. Нови Карловци, ја нудим оставку, ако је супротно, да он поднесе оставку.

Ја се не сећам нешто да је опозиција имала, сем Радио „Фокуса“ и два сата на „Коперникусу“, да је имала било шта у медијима пре избора 2012. године. Једноставно, ја се не сећам, али ни он није набројао. Ја се не сећам да је „НИН“ писао врло лоше о Тадићу, не сећам се да је „Време“ писало врло лоше о Тадићу, да је писало у корист СНС и у корист опозиције, не сећам се да је „Данас“ то радио, не сећам се да је то „Блиц“ радио, не сећам се да је то „Ало“ радо, не сећам се да су то „Новости“ радили. Сећам се да је ДС са Богићевићем је хтела да купи све те медије.”

Због тврдње Вукадиновића јавио се за реплику и Владимир Орлић:

„Један од најважнијих утисака које ја носим је да евидентно дођосмо до бар једне емисије које ћете се сећати и за коју нећете после да причате ни ви ни Мариника Тепић ни ови остали Ђиласови да је никада није било.

Посебно ми је важно било што је Мариника Тепић тада изговорила, хајде мени у очи, него пред целом Србијом, лаже СНС да смо ми палили књиге као нацисти, лажу, то су они подметнули неког из СНС да ради, а нас да оптуже и то је поновила неколико пута.
Признали и то лично Драган Ђилас, морао је новинаре да позове, да постави поред себе оног Миљуша, који је то све тамо организовао и тиме дириговао и да призна, лагала је Мариника Тепић када је говорила да нису они палили књиге, лагао је кеса Бастаћ када је рекао да нису они палили они књиге. Миљуш се лично правио луд, каже – ма не, знао сам ја да смо ми палили и јесте, Драгане, тачно је, ми смо палили, наши су људи палили, али мене просто, каже, нико није питао, па због тога се нисам изјашњавао.”

А како је даље текла расправа између поменутих посланика погледајте у видео прилогу горе, па сами о свему донесите сами суд.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!