Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА Вукадиновић изнервирао напредњаке – Ђука се одмах јавио за реч! (ВИДЕО)

0

- Господине Ђукановићу, не можемо се сложити, јер ја мислим да Србија, нажалост, јесте подељена земља. Допуштам да нису то две једнаке половине, али јесте подељена. Допуштам и да је ваша половина већа тренутна, али јесмо, нажалост, подељена земља, и то око ствари око којих не би смели да се делимо, рекао је 10. маја током расправе са владајућом већином СНС-СПС, у Скупштини Србије, Ђорђе Вукадиновић описујући тренутно стање у Србији.

А затим је додао:

– Наравно, да су медији другачији у овој земљи, а и да смо ми, да је опозиција другачија и боља, можда би однос био обрнут. Али, јесмо подељени. И то не зато што неко воли, да не набрајам поново ова имена и ове лидере које стално прозивате, него због тога што јако много, не кажем већина али, врло много грађана Србије, упркос овој пропагандној тортури која се врши и овде у Скупштини све ово време, није убеђена, штавише врло је скептична према томе, према курсу којем СНС и ваш лидер воде ову земљу.

Многи вам верују и ја то не поричем. Ја сам само против тога и мислим да је за све лоше, и за вас је лоше, да мислите да је то нека шачица, нека мањина, неких превараната, хулигана, итд. Као што знате, ви сте организовали протесте. Ту се увек накаче неки пацијенти, лудаци, итд. Али су ваши протести имали подршку, то није уопште спорно, када сте били опозиција.

Тако и садашња опозиција има подршку, не зато што их воле, него што не воле вас. А ви то игноришете и стално пребацујете на причу о неким хулиганима, о некој групици, неком фашисти или не знам неким сличним проблематичним елементима, каквих има сигурно и међу опозицијом, али, богами, има и у вашим редовима, и то не неких ситних дилера, него озбиљних криминалаца, читаве плантаже марихуане код људи блиских вашој странци. Да не говорим о разним аферама које су све некако потиснуте и гурнуте у трећи план због овог ванредног стања и ове епидемије.

Дакле, боље када сте јаки, треба пружити руку и тражити компромис, и нудити компромис, него када се ситуација обрне. И мислим да ће свака паметна власт то искористити и тако поступити.

Запамтите оно што сам рекао о баби и вуку. Кад пречесто вичете – вук, убиства, атентат, као да призивате несрећу, а не да се борите против ње, закључио је Вукадиновић.

А како је на помен уте ставове народног посланика Вукадиновића реаговао народни посланик Српске напредне странке (СНС), Владимир Ђукановић, погледајте у видео прилогу изнад, па о свему донесите свој суд.