Прочитај ми чланак

Скупштина: Вукадиновић и Шеварлић позвали на устанак народа против партија (ВИДЕО)

0

Самостални посланици Ђорђе Вукадиновић и Миладин Шеварлић саопштили су у понедељак, 02.03, да ће на предстојеће изборе изаћи организовани у групу грађана, са нестраначким кандидатима, али име тог покрета, за који сматрају да ће бити општенародни, још нису одредили.

Шеварлић је, на конференцији за новинаре у Скупштини Србије, позвао грађане да се прикључе и за кандидате предложе „домаћине“, без обзира на професију и политичко искуство, како би се уласком у српску скупштину начинио преокрет и она се „вратила народу“.

Вукадиновић је упозорио да владасјућа већина, ако буде имала двотрећинску већину, а без праве опозиције, може изгласати шта хоће, укључујући и измену Устава или потписивање правно обавезујућег споразума са Приштином.

Због тога је, нагласио је он, потребно организовати општенартодни покрет свих оних који се не мире са независношћу Косова.

Вукадиновић је указао да нема илузија да су изборни услови равноправни, и да зато, ако буду скроз погоршани, постоји и опција одустајања од избора.

Ово је нека врста устанка грађана против партократије, констатовао је он, наглашавајући да се од дела опозиције разликују по ставу да је активна политичка борба боље решење од пасивног отпора.

На питање о имену, Вукадиновић је одговорио да постоје разне веерзије, али да је оно ствар политичког маркетинга и паковања. Имамо своја имена и биографије, као и људи који ће прићи, поручио је он.