Прочитај ми чланак

Скупштина: Вучићева листа буквално поклања Албанцима српску земљу на Косову ВИДЕО

0

Поводом Одлуке Скупштине општине Грачаница да размени део катастарске парцеле од 17 хектара на ободу Грачанице за 18 ари земљишта у категорији путне инфраструктуре, због које су мештани Грачанице незадовољни, народна посланица Татјана Манојловић обратила се данас јавности на конференцији за медије.

Посланица је рекла да грађани који су јој се обратили тврде да све указује да се ради о малверзацијама и незаконитим радњама како би се на коруптиван начин уступило 17 хектара оштинског земљишта, а сматра и да је образложење које су руководиоци општине Грачанице дали јавности неаргументовано и да је у функцији замагљивања истине.

“Ко у овом „послу“ добија? Добијају они који су осмислили овај „паклени план“. Добија власник катастарске парцеле, Реџи Шоши, јер поново наплаћује пут, који је већ једном наплатио кроз продају плацева, а сада има и 17 хектара атрактивног земљишта на обали језера, чија ће вредност вртоглаво нарасти када се за коју годину промени урбанистички и развојни план општине Грачаница! Ко губи? Губе грађани општине Грачаница најдиректнијим угрожавањем јавног и националног интереса. Зато, као народна посланица, у име незадовољних, огорчених мештана, позивам одборнике општине Грачаница и градоначелницу, да сторнирају ову врло штетну одлуку,” изјавила је Татјана Манојловић. Ако постоје обавезе општине, Манојловић предлаже да се прогласи јавни интерес и да се то питање реши Законом о експроприацији. Новац за плаћање 18 ари ће општина сигурно стећи, али земљиште које намерила да замени будзашто, никада неће повратити.

“Подсећам и да је пре четири године општина Грачаница део територије поклонила општини Косово поље, где Срба, тако је тврдио Александар Вучић, нема. Није баш да их нема, има их у малом броју у околним селима, али слични потези неодговорних представника Српске листе дестимулативно делују на њих. Зашто представници Српске листе ћуте? Зашто се не оглашава Канцеларија за КиМ? Последња одлука општине Грачаница је опасан преседан и нема ни једног ваљаног аргумента за њу. Незадовољни грађани из Грачанице кажу – дави нас тишина,” закључила је Татјана Манојловић.