Прочитај ми чланак

Скупштина – Воја отрио велику аферу: Министарка намешта послове хрватском тајкуну

0

Шеф посланичке групе Српске радикалне странке Војислав Шешељ оптужио је данас министарку градјевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић да је умешана у намештање послова трговине и складиштења нафтних деривата.

Шешељ је на конференцији за новинаре рекао да Михајловић за то узима десет одсто провизије и да би морала да буде смењена и ухапшена због злоупотребе положаја.

Он је казао да је Скупштина Србије усвојила Закон о пловидби и лукама који је девет пута мењан и да су сваки пут унете одредбе које компликују пререгистрацију фирми које се баве пословима трговине и складиштења нафтних деривата, јер фирме тешко могу да их испуне.

„Те фирме су уложиле много у изградњу складишта и цистерни и инфраструктуре, а траже се ствари на које нико није указивао и нису толико важне за пословну делатност“, рекао је Шешељ наводећи да су свега две фирме испуниле услове, а да су друге сада практично пред укидањем.

„Тражимо смену министарке због велике финансијске афере, због злоупотребе службеног положаја и протежирања страног предузећа које је у мафијашким рукама. Од две фирме које су испуниле услове и министарство имало непрекидно позитиван приступи протежирана је фирма ‘Митаноил’ чији је власник Вања Шпиљак. Реч је о мафијашу још из комунистичког времена“, рекао је Шешељ.

Он је казао да је отац Вање Шпиљка, Мика Шпиљак осамдесетих година био један од директора загребачке „Ине“, и да је украо танкер нафте на Атлантском океану са више од 10.000 тона нафте.

Шешељ је казао да је „Митаноли“ главни снабдевач нафтним дериватима НАТО пакта на Косову и суседним земљама.

Шешељ је на конференцији за новинаре показао писмо Привредне коморе Србије упућено министарству којим се траже измене Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, којим су, како је рекао, на „обазрив“ начин затражили од министарке Михајловић да реши проблеме тако да се не нанесе већа штета.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!