Прочитај ми чланак

Скупштина – Воја открио: Платио сам за Александра Вучића порез на екстра профит

0

2001 и 2002 друге године сам се појавио као трговац нафтом на светском тржишту. Имао сам одређену квоту да преузмем нафте из ирачке квоте, по дозволи Савета безбедности УН, уз захвалност потпреседника владе Тарику Азису. Ту нафту сам преподавоа сам на светском тржиту, открио је председник Српске радикалне странке (СРС), Војислав Шешељ, током рада Скупштине Србије.

А затим је додао:

– Од тога сам платио порез на екстра профит, Томиславу Николићу, Драгану Тодоровићу, Александру Вучићу и још некима.

Лидер радикала је ово изјавио након што је Министар унутрашњих послова Србије, Небојша Стефановић изјавио је у да по новом закону о утврђивању порекла имовина о којем се од данас води дебата, прво треба истражити имовину чланова Владе и свих чланова њихових породица.

Тако ће се, оценио је он, најбоље видети да ли је борба против корупције искрена или није.

Он је додао да ће новим законом сви бити обухваћени, да постоји воља државе да на озбиљан начин притупи утврђивању порекла имовине и да после политичара прво треба испитати оне чија имовина је „вишемилионска“.

У расправи је даље лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ рекао је да је текст закона „противправан и безуман“ и да „мора пасти на Уставном суду“.

Шешељ је министру Стефановићу поручио да „ако желе да спроведу овакав закон морају кренути од својих људи“ и испитати имовину бившег председника Томислава Николића, и министара Зоране Михајловић или Златибора Лончара.

„Ја сам сигуран да је министар Небојша Стефановић завршио неки прави факултет, не мора бити правни него прави, да је полагао испите, не би му пало на памет да заступа овакав закон у Скупштини“, рекао је Шешељ.

Додао да је и „ДОС-овски режим“ пробао да примени Закон о екстрапрофиту па је брзо одустао.

Предлог закона су у досадашњој расправи подржале странке владајуће коалиције, уз оцену да је добар и јасан, али да је најзначајније како ће се примењивати.