Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ПОРУЧИО СНС-у: Вучићу излетело „ми српски радикали“, то носите у души ВИДЕО

0

У уторак, 29. Октобра, током Четврте седнице Другог редовног заседања Наросне скупштине Србије дошло до је расправе, у вези за кога и зашто гласа народ Србије, између председника Српске радикалне странке др Војислава Шешеља и народног посланика, из редова Српске народне странке, др Владимира Орлића.

Између осталогпрви човек радикала је том приликом рекао:

– Ко је најхрабрији међу живим Србима то српски народ зна добро. Па, не гласа за њега? Не гласа увек за најхрабријег, него онај који му да најлепша обећања – за њега гласа. У најхрабријег се узда само у критичним моментима, а на изборима гласа ономе ко даје најпријемчивија обећања и ко има пропагандна средства у рукама.

Орлићу, знаш да ја нисам весла сисао, да ја имам неко знање ваљда за све ове године које сам стекао и добро утврдио. Имамо ми случај Томислава Николића који је 2007. или 2008. добио милион евра за предизборну кампању од Станка Суботића, па је тај новац ставио у џеп, а странку задужио огромним кредитом девизним са 19% годишње камате. То зна Мартиновић врло добро.

Александар Мартиновић, шеф СНС клуба у Скупштини Србије, и бивши радикал, након те опаске председника СРС, је онда добацио:

Што сте га кандидовали?

– Пази, кад сам ја сазнао да се он задужио било је касно. Ретко сте ви мени долазили Мартиновићу да бих ја имао баш све брзе информације, одговорио му је Војислав Ђешељ на шта је Мартиновић додао:

– Што сте га кандидовали за председника?

– Сазнао сам након што је то урадио. Није тачно, није истина. То питај Вучића је ли истина или није, немој напамет да говориш, констатовао је први човек СРС, одговарајући на питање првог човека СНС у Сјупштини Србије.

Након ове расправе јавио се за реч опет др Владимир Орлић (СНС) који је истакао:

– У овој је сали Александар Вучић говорио 2014. године, биће веће плате када завршимо фискалну консолидацију, биће веће пензије. Бивши режим се смејао. Полазили од себе, ма какви то су само приче да би се у датом моменту добио неки глас. А он им говори – не, све ћемо да радимо супротно, радићемо и оно што одузима гласове, али ћемо да радимо зато што је паметно, зато што је за државу лековито. И, да знате, знамо шта радимо, биће на крају и боље него што је било икада, и биће плате 500 евра. Устао је овде један од бивших лидера жутог предузећа и рекао – неће никад и толико сам убеђен да неће никад да ћемо ми сви, ево сад ти кажем, да гласамо за вас ако икада плате у Србији буду 500 евра. Новембара месец 2019. године, ево нас на дан данашњи, погледајте статистику за новембар месец кад дође негде тамо током децембра. Да ли ће да буде 500 евра? Ево, ми вам кажемо биће.

Шешељ је на то узвратио:

– Што се тиче односа између њега Вучића, на политичкој позорници, ја сам свестан да је он сада јачи, неупоредиво јачи, ја то никада нисам ни спорио. Једном сам направио грешку што сам поверовао његовом обећању да се неће кандидовати за председника Републике, па сам ударио по Томи Николићу из све снаге, разбио га потпуно и онда се Вучић кандидовао.

Још једну ствар, да сам ја знао да ће председник Путин да га подржи, два, три дана пред изборе, не бих ја поднео кандидатуру ни мртав. Дакле, то су била та два фактора зашто сам уопште истрчао на терен. Ја у принципу не истрчавам на терен ако немам неке шансе и да победим. То је то. Али, ничија није до зоре догорела.

Друго, из Вучићеве душе је избило оно у Новом Саду, ми српски радикали, како рече. Многи од вас то носите у својој души, заклучио је први човек радикала.

А како се даље водила расправа између Војислава Шешеља и посланика СНС погледајте у видео прилогу горе.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!