Прочитај ми чланак

Скупштина – велики скандал: И Андреј Вучић повезан са производњом марихуане?

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је полиција утврдила да је Предраг Колувија, власник пољопривредног добра „Јовањица“ на којем је пронађена велика количина марихуане, по хапшењу звао брата председника Србије Андреја Вучића.

„Имам поуздане информације из полиције да је Колувија звао Андреја Вучића. Зашто је баш њега звао? Позивам тужилаштво да се огласи о овом сазнајну. Одговори о умешаности државе у овај посао крију се у Колувијином телефону. Он је често контактирао и са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем. Можда се Стефановић због тога не оглашава“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Алексић је додао да се производња марихуане одвијала на „Јовањици“ и када су то пољопривредно добро посетили министар Александар Вулин и директор Коридора Србије Зоран Бабић, а као доказ за ту тврдњу показао је фотографију матичних стабала индијске конопље са „Јовањице“, старих између четири и пет година, која су коришћена за расађивање.

„’Јовањица’ је од државе добила десетине милиона динара подстицаја, а органска производња је од почетка била само маска. Колувија и његов отац су раније и хапшени због наркотика, а режим је 2012. године Предрага Колувију довео из Немачке и представио га као великог произвођача органске хране, да би он успоставио највећу прозводњу марихуане у Европи на 12 хектара. То није могло без помоћи државе“, рекао је Алексић.

Алексић је навео је на „Јовањици“ произвођено и уље канабиса које је са деклацацијом „произведено у Холандији“ извожено у Македонију преко Колувијине фирме, а потом у Холандију и друге државе у којима је дозвољена употреба тог уља, и продавано по цени од 349 евра по бочици, а као доказ за ту тврдњу је показао фотографију бочице канабисовог уља заплењеног на „Јовањици“.

„Колувија је отворио фирме у Македонији и Словенији, јер је добио дозволу за извоз индустријске конопље. У Словенији је отворио фирму ’Балкан гроњ’, која се води на Александра Трифуновића, а у Македонији ’THC Quality Group’. Канабисово уље је извожено преко тих фирми. Колико је кутија канабисовог уља пронађено у ’Јовањици’ и колико је Колувија зарадио на том извозу“, упитао је Алексић.

Алексић је навео да полиција није саопштила да је више од 600 килограма марихуане заплењене на „Јовањици“ било запаковано у пакете на којима је писало „Косово“.

„Режим је прво покушао да медијски заташка цео случај. Ко је тај моћник који је режимским таблоидима забранио да од 12. новембра до 26. новембра објаве и једну реч о ’Јовањици’? Када то нису успели, сада су кренули у медијску офанзиву како би случај представили као решен и сву кривицу свалили на Колувију, а сакрили праве организаторе посла из врха државе и СНС-а“, рекао је Алексић.

Алексић је упитао ко је омогућио Колувији да годинама користи фалсификовану полицијску значку, ротациона светла на аутомобилима и да носи оружје, а да „Јовањицу“ обезбеђују људи са значкама.

„Испоставило се да је реч о фалсификованим значкама, али су мештани виђали људе са значкама. Ко је могао да зна да су фалсификоване док нису ухапшени“, навео је Алексић.

Алексић је упитао републичку тужитељку Загорку Доловац зашто је у случају „Јовањица“ у Тужилаштво за организовани криминал упућен тужилац из Вишег тужилаштва у Београду да води тај предмет.

„То је човек близак режиму који је познат као тужилац којем су додељени сви велики случајеви који су се тицали високих функционера СНС-а. Позивам Загорку Доловац да каже зашто је случај додељен тужиоцу који би требало да буде само испомоћ. Да ли Загорка Доловац омета правду“, упитао је Алексић.

Алексић је навео да „Јовањица“ није први случај у којем је режим повезан са производњом марихуане, и подсетио да је Иван Бојовић из Краљева, партнер потпредседнице СНС-а Марије Обраводић, био један од власника приватизоване задруге „Граничар“ у Гакову, где је заплењена марихуана вредна 50 милиона динара.

„У службеном аутомобилу бившег државног секретара у Министарству за рад Александра Јаблановића, док је министар био Александар Вулин, пронађена је марихуана. Да ли је та марихуана била из ’Јовањице’“, упитао је Алексић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!