Прочитај ми чланак

Скупштина – ванредна конференција опозиције: Специјални тужилац крије доказе!

0

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић казао је у петак, 28. фебруара да специјални тужиоци Миливоје Катнић и Саша Чађеновић од 14. јануара крију документ који су добили, а који „руши пресуду за државни удар“.

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић казао је у петак, 28. фебруара да специјални тужиоци Миливоје Катнић и Саша Чађеновић од 14. јануара крију документ који су добили, а који „руши пресуду за државни удар“.

Кнежевић је то казао на ванредној конференцији у згради Скупштине, наглашавајући да су специјални тужиоци тај документ сакрили и од Вишег суда и од странака у поступку.

Посланик Фронта нагласио је да су Андрија Мандић и Небојша Медојевић службено одсутни и да искључиво из тог разлога не присуствују конференцији.

Позвао је председника Апелационог суда, предсједника Вишег суда и врховног државног тужиоца да јавно саопште да ли им је главни специјални тужилац Миливоје Катнић доставио документ, или га крије.

Кнежевић је подсјетио да су они и 3. фебруара обавијестили јавност да је Јавно тужилаштво Србије доставило тај документ СДТ-у, али да је СДТ то истог дана демантовало.

Чекали смо на одговор надлежних готово мјесец дана, па смо данас доставили допис Апелационом суду Црне Горе , Вишем суду у Подгорици са следећем садржајем:

Апелациони суд Црне Горе:

Обавјештавамо вас да смо у сазнању да је у Специјално државно тужилаштво дана 14.1.2020. године од стране Вишег јавног тужилаштва Републике Србије упућен дописи под бројем 8/19 о доказним радњама које смо спровођене над свједоком Сашом Синђелићем. Имајући у виду чињеницу да је судско вијеће у саставу Сузана Мугоша, Весна Пеан и Драгица Вуковић одбило да се као доказ изведу два видео снимка Саше Синђелића у поступку покушај тероризма на дан парламентарних избора, основано сумњамо да се овај допис упућен од стране Вишег јавног тужилаштва из Републике Србије у Специјално државно тужилаштво, управо односи на ове доказе који су од изузетне важности за правилно и потпуно утврђивање чињеничког стања у предмету у коме као другостепени суд поступате.

Стога смо принуђени да вас упутимо на члан 392 ЗК- а у којем пише:

„Судија извјестилац може, по потреби, од првостепеног суда прибавити извештај о повредама одредаба кривичног поступак, може преко тог суда или судије за истрагу суда на чијем је подручју радња има извршити или на други начин провјерити наводе жалбе у погледу нових доказа и нових чињеница или од других органа или организација прибавити потребне извештаје или списе“.

Сходно томе тражимо од вас да нам доставите информацију да ли су Главни специјални тужилац Миливоје Катнић и специјални државни тужилац Саша Чађеновић насловном суду упутили допис који се у СДТ-у води под ознаком Кт-С бр.271/16 и односи се на горе наведено!