Прочитај ми чланак

Скупштина – сви згранути: Због Вучића угрожено 50 000 људи, биће још више!?

0

Председник Покрета "Доста је било" Саша Радуловић оценио је да су мере уведене због корона вируса претеране и оптужио председника Србије Александра Вучића да намерно шири панику како би оправдао неодговоран однос према том проблему на почетку кризе.

На конференцији за новинаре у Скупштини Србије, данас, 26. марта, Радуловић је рекао да је већ 1. и 3. марта регистрована појава корона вируса у Србији али да је, упркос томе, Вучић 4. марта расписао изборе, знајући да је вирус у Србији.

„Онда је 5. марта 50.000 људи у просторијама СНС доведено да, једни преко других, дају потписе власти а у Ваљеву је 9. марта одржан скуп са 600 људи, згураних како би то била добра медијска слика. И сада је Ваљево један од градова са највише заражених“, рекао је Радуловић.

Он је оптужио власт да није желела да скреће пажњу јавности на проблем са корона вирусом све док није сакупила потписе и за остале учеснике на изборима, како би се умањили ефекти планираног бојкота опозиције.

„Скупљао је потписе и Шешељу и Шапићу и Србији 21, тим назови европејцима, и ПОКС-у. И тек када је сакупио те потписе да се одбрани од бојкота, противуставно је преузео ингеренције парламента и прогласио 15. марта опште лудило у држави и затворио скупштину. Ресторани и кафане су радили када је он затворио скупштину“, рекао је он.

Радуловић је рекао да власт преко својих таблоида подижу огромну панику и људе без основа застрашује причама да је корона вирус страшнији од куге, а да ће све имати огромне негативне ефекте на домаћу привреду.

„За 80 одсто становништва овај вирус или нема последице или има благе симптоме. За 20 одсто старих и болесних, ово представља већу опасност него грип и њих треба да сачувамо. Уместо тога диже се паника, крши се Устав и нација се малтретира преко малих екрана, док је затворена привреда. Очекује се огроман привредни пад“, рекао је он и додао да иза свега стоји Светска здравствена организација која чува интересе фармацеутске индустрије, преко глобалистичких медија.

Посланик ДЈБ Војин Биљић критиковао је изјаву посланице Демократске странке Гордане Чомић да је седница парламента о ванредном стању могла бити сазвана само ако 84 посланика то затражи и додао да је та тврдња не само нетачна него и скандалозна.

„Таква изјава посланика је веома штетна за демократију. Гордана Чомић се позива на европске вредности а није рекла градјанима да ниједан парламент у ЕУ није суспендован и да нигде надлежности нису пренете на извршну власт… Очигледно је оно чувено сакупљање потписа у Лебану (за листу Србија 21) дошло на наплату па је Гордана Чомић морала да врати дуг Вучићу“, рекао је он.

Посланица ДЈБ Бранка Стаменковић је рекла да је опрез због корона вируса потребан али да страх није, и да није рационално да се цела нација ставља у карантин јер је угрожен само један слој становништва.

Она је цитирала званичне податке из 2017. године да је само у Београду од октобра до почетка маја од сезонског грипа умрло 197 људи и указала да се тада није дешавало ништа слично као сада.