Прочитај ми чланак

Скупштина – сад га разуме: Кнежевић на албанском Ниманбегу – Косово је срце Србије

0

Један занимљив догадјај се десио у Скупштини Црне Горе, 26.11.2018., о којем се и данас прича у тој држави.

Наиме, један од лидера Демократског фронта и предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић је, у току своје дискусије у Скупштини Црне Горе, поручио да је Косово срце Србије, изговоривши то на албанском језику, симболично поручујући Албанцима да га боље разумију.

Кнежевић је своју дискусију започео на руском језику, на шта му је предсједавајући Генци Ниманбегу казао да „нема процедурално право“ да говори руски.

Кнежевић је, у свом маниру, одговорио да кад год се Луиђ Шкреља од милоште звани Љубо обрати на албанском – он ће на руском.

Он је казао да пошто се у процесу за државни удар утврђује да Широков није Широков, него Шишмаков, да Попов није Попов већ Мојсијев, да ће се на крају вјероватно утврдити да он није Милан Кнежевић из Зете, већ неки Пастернак, а да је прави Милан Кнежевић негдје у Сибиру, или га је ГРУ удавио у некој ријеци.

Коментаришући стратегију о Националној безбједности, он је рекао да се она састоји у марионетском, слуганском извршавању налога НАТО амбасада. И то по јасној мапи пута, стигматизовати све што има везе са Србијом, са српским народом у Црној Гори, и са свима који сматрају да треба да имамо најбоље односе са Русијом. Ето то је ваша стратегија.

Кнежевић је даље примјетио да је у Стратегији написано, како одређени политички и вјерски лидери представљају опасност за Црну Гору, „ја вас позивам да кажете који то вјерски и политички лидери представљају опасност, именом и презименом“.

Лидер ДФ-а је нагласио да се прогони све што има везе са Србијом, и све што жели да има најбоље везе са Русијом.

„Наводни покушај државног удара, и оптужба да је Русија, и руски агенти ГРУ-а и ФСБ-а, зависно од тога је ли сриједа или четвртак, или зависно од тога што је обукао, и коју је кравату Катнић ставио, да ли розу или плаву су заједно са агентима ЦИА, и са лидерима ДФ-а, на челу са Бранком Милић, Максићем и Душићем са вјештачким кољеном, кренули да сруше Црну Гору и кренули су да убију Ђукановића у Скупштини Црне Горе, на тај начин што би га позвали телефоном, и рекли, дођи ти дугачки овамо, сад ћемо да те ухапсимо, ако нећеш да те ухапсимо, онда ћемо да те убијемо у сред Скупштине“ казао је Кнежевић и тражио да му се да један доказ да је у Црној Гори 16. октобра планиран државни удар.

Он је указао да је режим својом антиспрском кампањом дестабилизовао прилике, на начин што су прво признали терористичку државу Косово, затим гласали за њено учлањење у УНЕСКО, па за њено учлањење у Интерпол, па је режим послалао тројицу официра, и на сваки начин покушава да отежа позицију Србије и српском народу на Космету, охрабрујући терористичку ОВК.

Прије два дана у Рожајама, које више није црногорски град, тамо су биле све албанске и турске заставе, није била ниједна црногорска, и то сви кријете, не желите да покажете, како су Рожаје дочекале албанског предсједника Илира Мету.

Да су истакнуте српске заставе, одмах би Миливоје Катнић кренуо са специјалним тимом.

Кнежевић се обратио Шкрељи, који је раније питао кад су то Албанци се понашали претензионистички према Црној Гори, Кнежевић му је казао:

„1941. кад су Њемци окупирали Краљевину Југославију, Албанци из Малесије и Албанци из Албаније, одвели су двјеста Зећана, могу именом и презименом да вам дам, у логор испод брда Дечић, однијели су им сву покретну имовину, и да није било ђеда Рефика Шабанаџовића нико не би жив остао“

Ви хоћете законом све да забраните, хоћете да нас натјерате да слушамо фашистичку химну, да не смијемо да прослављамо стоту годишњицу уједињења са Србијом, хоћеете да нас натјерате да причамо црногорским језиком, хоћете да нас натјерате да нисмо Срби, и да нас тјерате по судовима у Тужилаштву, ако све ово не прихватимо, казао је Кнежевић.

Кнежевић се на крају осврнуо и на бизарну одлуку Подгорице да угаси свијетла на згради општине због прославе вијека уједињења и ослобођења, коментаришући да је Ивану Вуковићу одавно мрак у глави. На крају је на албанском казао – Косово је срце Србије.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!