Прочитај ми чланак

Скупштина – револуционарни предлог: Вукадиновић изнео измене изборног закона ВИДЕО

0

- Поднео сам у уторак, 4. фебруара, два амадмана на предлог Закона о и зменама и допунама о парламентарним и локалним изборима, јер сматрам да је потребна допуна тим изменама, које је предложио владајући режим, а којим би изборни цензус био спуштен са 5 на 3 %. Ако се за толико смањује изборни цензус, значи за 40%, онда је потребно да се за толико смањи и број потписа који су потребни да би се кандидовало на изборима, рекао је у среду 5 фебруара, на конференцији за медије у Скупштини Србије независни народни посланик Ђорђе Вукадиновић.

А затим је додао:

– То би се применило како на републичком, тако и на локалном нивоу, јер главни мач за мање и мање богате странке, покрете и удружење грађана је та обавеза да се сакупи у кратком периоду, на одређеном месту, оверених и плаћених 10 000 потписа. Иначе, у много већим земљама или државама са старијом демократском праксом потребно је или мање потписа или у опште не постоји потреба да се они скупе. Пошто владајућа већина никада не жели да прихвати било какав предлог опозиционих посланика не бих имао ништа против да мој предлог измене изборног закона прихвати владајућа већина као свој, па да га на тај начин предложи Скупштини на усвајање, предложио је Вукадиновић.

А шта је још у вези промене изборног законодаства у Србији и изласка опозиције на парламентарне и локалне изборе, који се одржавају крајем априла у нашој земљи, рекао посланик Ђорђе Вукадиновић, погледајте у видео прилогу горе, па сами о свему донесите свој суд.