Прочитај ми чланак

Скупштина – Радуловић открио: Ево шта Вучић крије – сав народ ће бити незаштићен

0

Председник Покрета "Доста је било" Саша Радуловић изјавио је данас да су Србији потребне разумне и рационалне мере које ће помоћи опстанку домаће привреде, а не политичке мере какве спроводи актуелна власт.

Он је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да држава у време пандемије треба да води рачуна о грађанима, нарочито оним најугроженијим, а то су стари и болесни, али и о домаћој привреди.

„Ако уништимо домаћу привреду уништићемо државу и зато су нам потребни одговорни људи који не подлежу хистерији и не плаше људе већ доносе мере у интересу грађана“, рекао је Радуловић.

Навео је да је уводјење пакета економских мера у износу од пет милијарди евра показало да је истина оно на шта је „Доста је било“ упозоравао дуже времена, а то је да у државној каси има новца, али се нерационално троши.

У вези с тим предложио је неколико мера које би морале да буду уведене да би се смањиле последице пандемије, а које би биле покривене том сумом.

„Под бројем један треба увести универзалну социјалну заштиту за градјане. Свака породица која има три члана треба да добије по 25.000 динара помоћи, док свака четворочлана породица треба да добије 30.000 динара помоћи“, казао је.

Што се тиче привреде, сматра да би требало смањити порезе и доприносе прогресивно за трећину и то треба да буде усмерено ка домаћој привреди, а не према страним компанијама које већ имају довољно новца, а и добиле су субвенције од грађана Србије.

„Оне компаније које зарадјују мање треба да имају већа ослобадјања, а они који зарадјују више мања“, објаснио је.

Такође, деца треба да добију бесплатне уџбенике, а боравак деце у обдаништима исто треба да буде бесплатан, односно плаћен новцем из буџета, јер би то било од велике помоћи родитељима, додао је он.

Радуловић је поновио да је неопходно укинути полицијски час и да је то мера коју ниједна земља на свету није увела, осим Србије.