Прочитај ми чланак

Скупштина – радикали напредњацима: Због вас је Београд центар милогорства у Србији

0

Током Десете седнице Другог редовног заседања Скупштине Србије, народни посланици Српске радикалне странке (СРС) су оштро критиковали однос владајућег режима СНС-СПС и Председника Србије, Александра Вучића, према прогону Срба у Црној Гори којег спроводи монтенегрински режим на челу са Милом Ђукановићем.

Том приликом, између осталога, Александар Шешељ је навео:

„Не знам заиста да ли ће нешто што ми будемо рекли данас овде помоћи Србима у Црној Гори, знам да им игнорисање неће ништа помоћи. Што се тиче посланичких имунитета тамо, као да у једној мафијашкој криминалној држави нешто посланички имунитет значи. То смо могли ваљда и да очекујемо и знамо шта се десило и знамо шта се десило поводом оног наводно државног удара, када су били избори оног пуча итд. Тада ми се чини да је била и лоша реакција Владе Републике Србије, која је уместо Србима који су били тамо лажно оптужени за покушај преврата, умешаност Русије итд. уместо да подржи Србе, више изашла на страну Мила Ђукановића и рекао је Вучић – даћу вам све што је потребно.

Што се тиче ових што се ми бојимо данас да ћемо их повезати са Србијом, са режимом у Београду, ових Срба који су у Скупштини Црне Горе, прво је Вучић њих ставио на онај аутобус и увек их води свуда у први ред и са њима уносио бадњак у зграду Председништва на прошлом Божићу. На тај начин је сигурно он много више допринео тиме да се они сматрају некима који имају подршку из Београда, него што сам ја то у дискусијама у Скупштини. Ја нисам против тога, то подржавам, али немојте сада да се правимо онда над тим лудим.

Имали смо и чињеница је, на много мање безначајне изјаве, најаве, саопштења, како год, имали смо седнице Савета за националну безбедност по том питању, по овом питању се ћути. Није ни важно што је Америка председавајућа у Савету безбедности. Ми то треба да тражимо, треба да буде наша иницијатива, можда се не нађе на дневном реду, али треба за то да се залажемо и да покажемо нашу намеру и ако нисмо у никаквом стању, бар да тиме пружимо подршку Србима који су данас прогоњени у Црној Гори.”

Такође, и Милорад Мирчић је указао на трагичан положај српског народа у Црној Гори и небризи режима Александра Вучића који ништа не чини да помогне Србима у суседној џави:

„Даме и господо народни посланици, први пут устајем у овом сазиву у знак поштовања и подршке свим оним храбрим и истинољубивим у црногорском парламенту који устадоше да бране највећу светињу српског народа. То су исти они које је Србија, заједно са председником Србије, оптужила да има везе са руском обавештајном службом и да су припремали државни удар у Црној Гори. То су исти они којима, уместо да дамо јединствено подршку у борби за опстанак за очување живота, вере, цркве, ми овде правимо перформанс.

Гледали смо ми српски радикали свега и свачега у српском парламенту, али овакву намештаљку још нисмо видели. Уместо да осудимо најстрожије, најоштрије да осудимо руководство Црне Горе, овде упадају они за које знамо од почетка су на благајни СНС и обавештајних служби.

Али, нисте заборавили кад треба руководству Црне Горе, мафијашком, лоповском, уточиште, азил, заштита, то не заборављате. Шетају вам се по Београду они који су покрали, ојадили Црну Гору, они који су главни идеолози у борби против српског националног бића у Црној Гори. Шетају се слободно по Београду. Још се хвале како у Београду имају пуну слободу”.

На крају је и Миљан Дамјановић, исто тако, указао да режим у Београду има и законски и моралну обавезу да заштити Србе у Црној Гори:

„Озбиљна држава је морала да буде спремна на овакве потезе режима Мила Ђукановића и ово што се дешавало јуче, што се дешава данас и што ће се дешавати у наредним данима, будите уверени, подсетиће и биће спреман неки нови 17. март и сви ми имамо моралну обавезу и сваку другу да бранимо српски народ где год се он налазио.

Држава Србија је показала слабост. Ви позивате да ћутимо. Не, не треба ћутати када се напада и туче српски народ у Црној Гори. Говорили сте овде да су ухапшени посланици. Треба народ Србије да зна да је, у овом тренутку, претучено више грађана српске националности и православне вероисповести у Црној Гори. Једном је чак у Мојковцу од таквог батињања полиције Мила Ђукановића поломљено ребро, а једном је поломљен кук.

Шта ћемо чекати? Шта чека држава Србија? Шта чека председник Владе и председник државе? Да нам протерају своје становништво из Црне Горе? Да се десе „Бљесак“ и „Олуја“ да би реаговали?

СРС е увек била уз свој народ и увек је овде и у Скупштини свуда показивала одговорност и била спремна да брани српске националне интересе. Немојте нас стављати у исти кош са разноразним плаћеницима, издајницима, који би увек да скрену пажњу са најбитнијих тема и дешавања. ”

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!