Прочитај ми чланак

Скупштина: Радикал против Вучића – након Москве и Стразбура изнео нови план за КиМ

0

Може да се преговара са Албанцима о новим границама на Балкану. Али, не о разграничењу на Косову и Метохији, већ о ономе што је Србији обећао председник САД још пре сто година, а то је Драч и излазак Србије на море.

Ово за „Србин инфо“ поручује Миљан Дамјановић, потпредседник Српске радикалне странке и објашњава да је недавно пред европским парламентарцима заједно са Александром Шешељем предложио решење за Косово и Метохију.

– Александар Вучић стално поручује како нико не предлаже решење за Косово и Метохију, а то није тачно. Ми смо и у Европском парламенту понудили платформу преговора. Предуслов је да се расформира војска такозваног Косова. Београд се не би мешао Албанцима у руковођењу Косова, једино би границе чували припадници српске војске и полиције. Тада бисмо могли да говоримо о компромисном решењу, а не ово што режим у Србији предлаже – сматра Дамјановић.

Наш саговорник наглашава да је једино СРС за потпуну интеграцију са Русијом, као и да је војна неутралност је највећа глупост Србије, која нам се до сада највише обила о главу.

– Сви су осим нас изабрали војни савез. А ви после доласка Дмитрија Медведева у Београд, који инсистира на резолуцији 1244, видите да нам је Русија већи савезник у борби за Косово него што је то власт у Београду – објашњава наш Дамјановић.

Потпредседник СРС подсећа да је његова странка за мање од два месеца прикупила више од 100.000 потписа за укидање извршитеља, али да јавни сервис и режимски медији о томе не смеју да извештавају

– Режиму СНС није битно шта се народ мучи, већ унижава и понижава свој народ – каже Дамјановић. – Сакупили смо и више од 30.000 потписа за отварање руског хуманитарног центра у Војводини, попут оног у Нишу, али покрајинска власт о томе не жели ни да чује.

Дамјановић истиче да се Русија неће мешати у изборе у Србији, али би у Москви сигурно били задовољни ако би победила СРС и допринела интеграцији Србије са Русијом уласком Србије у ОДБК.

Шта је још Дамјановић изјавио о политичкој ситуацији у Србији и њеном спољнополитичком положају, погледајте у видео прилогу.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!