Скупштина – Радета: Откуд Неши вила на Бежанији и Зорани огрлица од 14 000 евра

0

Посланици Скупштине Србије завршили су расправу о појединостима на Предлог закона о утврђивању порекла имовине и посебном порезу, а највише амандмана поднела је посланичка група Српске радикалне странке.

Радикали су тражили и да се закон повуче из скупштинске процедуре, јер представља предизбоирни трик од кога неће бити апсолутно никакве користи, нити ће бити последица по оне који су се обогатили без доказаног правног основа.

Вјерица Радета поручила је посланицима владајуће већине да желе да оставе у јавности утисак како су сви доступни суду јавности, а да сви добро знају да имовина функционера СНС и садашњих и бивших неће бити на дневном реду и о њој неће нико да расправља.

Она је навела да треба проверити имовину Томислава Николића, Зоране Михајловић, али и представника бивше власти у којој су учествовали Млађан Динкић, Мирољуб Лабус, Горан Питић и други.

“Дуго говорите о богатству Драгана Ђиласа, о крађи новца на мосту и да ли је могуће, а очигледно да јесте, да су то само приче и да вам дефинитивно не пада на памет да се то утврди. Ми вам годинама говоримо да је Драгица Николић, преко своје фондације опрала и украла огромне количине новца. Ми јавно питамо како Томислав Николић може да има три виле на Сави, да има вилу на Сењаку, да има стан у паметној згради, да има цркву, да има латифундију у Бајчетини. Како је то могао све да заради? Како Зорана Михајловић може да носи огрлицу од 14.000 евра, и још да каже то је купљено на снижењу, јер огрлица кошта 42.000 евра. Питамо и Небојшу Стефановића како је дошао до виле на Бежанијској коси. Као Вучић је објаснио да је Небојша продао стан од 90 квадрата. Одакле му тај стан. Ми сви знамо његов професионални пут“, питала је Радета.

Она је додала да пола милиона људи живи од 32.022 динара гарантованог најнижег дохотка и они треба сада да се радују што ће комшији бити одузета кућа. Према њеним речима то је патетика и лицемерство и покушај да се на те људе утиче у изборној кампањи.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!