Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА – ПУКЛА БРУКА Посланик СРС рекао напредњацима да су папагаји и кловнови

0

Током Шеснестог ванредног заседања Народне Скупштине Србије, за реч се јавио народни посланик Српске радикалне странке, Миљан Дамјановић оштро критикујући владајућу Српску напредну странку. У свом излагању, између осталог је рекао:

„Господин све и свашта треба да запамти да ми нисмо лакомислени и да тек тако лако је заборављамо. Господин све и свашта славобитно се радовао када је јула месеца 2012. године заједно са ДС, запамтите, пазите, ДС и Г17 направио власт у општини Раковица. Тада је садашњи државни секретар Миличко био председник општине кога су изгласали одборници ДС Драгана Ђиласа, значи Драгана Ђиласа, као тадашњег градоначелника и председника странке и Г17 Млађана Динкића. И тада су одборници СНС изгласали једногласно Бранислава Вујовића првог на листи ДС који је одборник, за председника скупштине општине Раковица, а онда су чак медијски, преко чувеног Јавног сервиса позвали, попут „Блица“ и многих других, позвали, чак сугерисали неким својим одборима па видите како смо добру коалицију направили, направити свуда са њима. Па су такву коалицију направили у Лазаревцу. Зашто? То је и био и логичан сплет околности. Кога направи ДС онда је и логично да га она подржи. С друге стране логично је јер су само променили одређене кадрове када је ДС пала са власти.

Да ли је ДС за ЕУ? Јесте. Да ли је то господин све и свашта? Није био месец и по два, био је члан СРС и тада је био за велику Србију, био је против ЕУ. Када је променио чланску карту, то су ови модерни политичари, онда политички модерно за новац причате шта год вам се каже. Али ту није крај. Године 2013. они такође овако како су у јеку свог излагања износе једну вест, која је ваљда требала да импресионира грађане Србије, а то је да је чак 200 чланова ДС прелетело у Лазаревцу из ДС у СНС. Ваљда сте толико кадровски јаки па исти ти лопови о којима говорите су вам онда били добри када су узели ваше чланске карте, као што Драгана Ђиласа нисте нападали годинама. Када је требао да постане ваш градоначелник, када је требало да вам буде председник Кошаркашког савеза.

Када сте узели Јелену Триван која је у овој сали о вама говорила најпогрдније, сада вам је директор и кажете да је најбоља. Па, преко Горана Весића, Синише Малог, Млађана Динкића, директора јавних предузећа у Београду. О чему ви причате? Идеолошки ви сте клонови ДС и настављате пут разореног пута после 5. октобра 2000. године. Да, морамо признати једну ствар, са мање вероватно крађа него што је било, са више мало рада, јер никаквог рада није било. Апсолутно је нетачна информација да су господа у некаквом сукобу, јер сукоба између њих нема. И тако ће се наставити, јер су навикли да медијским путем сто пута изговорена лаж постаје истина, исто тако свој народ превари.

Одговарајући на реплику народног посланика СНС, Владимира Орлића Миљан Дамјановић је још и додао:

„Ево, грађани Србије су могли да виде када неко ко има само научен текст као папагај може да понавља а не одговори ни на шта круцијално већ троши време да би неко заборавио. Прва ствар је била око тога да господин све и свашта треба да објасни како то да му је ДС била прихватљив коалициони партнер баш у време када је градоначелник био Ђилас, па је сада тада, њихов председник општине, господин Миличко, говорио следеће, око коалиције коју је склопио са ДС Драгана Ђиласа – веома брзо смо се сложили око програма који је у интересу грађана. Поновићу, представник СНС каже за ДС када прави власт – веома брзо смо се сложили око програма који је у интересу грађана. А онда му побратим, идеолошки одговара, побратим из ДС одговара напредњаку и тако све у медијима – познат је став градоначелника Ђиласа да локална политика не треба да буде оптерећена темама које нису везане за бољи живот Београђана. То је та Српска напредна странка.”

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!