Прочитај ми чланак

Скупштина – против рекеташа: СРС скупила 100 хиљада потписа за укидање извршитеља!

0

Посланик СРС Александар Шешељ саопштио је да је ова странка прикупила преко 100 хиљада потписа грађана који су против јавних извршитеља и за њихово укидање, те да ће Скупштини предложити нови Закон о извршењу.

Посланик Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ саопштио је данас да је СРС прикупио преко 100 хиљада потписа грађана који су против јавних извршитеља и за њихово укидање, те да ће Скупштини Србије предложити потпуно нови Закон о извршењу.

Шешељ је на конференцији за новинаре у Скупштини навео да се институција јавних извршитеља показала као „неправедна и нехумана“ и да новим предлогом закона СРС жели да онемогући да било ко остане без крова над главом.

„У новом предлогу прописујемо да нико не сме да остане без 12 метара квадратних по особи и извршење враћамо у судове“, рекао је Шешељ.

Он је рекао и да је „ненормално да нико нема контролу“ над тим што раде извршитељи, и да је потребно да се та институција „што пре укине“ јер не поштује људска права и људско достојанство грађана Србије.

„Видећемо да ли ће власт да се оглуши на апел грађана који су потписали петицију“, рекао је Шешељ.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!