Прочитај ми чланак

Скупштина – покондирена тиква: Новоговор милогорске посланице – шевер, ошећај …

0

Током Треће - посебне седнице Другог редовног заседања у 2019. години, у среду 06.11., за реч се јавила и Александра Вуковић, посланица владајуће Демократске партије социјалиста, (ДПС), чији је лидер Мило Ђукановић.

Том приликом споменута народна посланица, док је образлагала зашто је битно да Црна Гора, и све државе у региону, буду чланице НАТО савеза и Европске уније, и због чега је она веома фрустрирана зашто, због самог отпора неких држава чланица ЕУ, балканске државе на простору бивше Југославије још нису део Европске уније, Александра Вуковић се користили речима попут прешедњик, ошећај, Шеверна Македонија, шео и слично, желећи и тиме да укаже како она наводно, као права „Црногорка“ прича црногорским језиком, а не дијалектом српаског језика који је тпичан за југозападне српске просторе на Балкану.

Колико је то атипично за највиши законодавни дом у Црној Гори, говори и чињеница да страначке колеге, Александре Вуковић, из ДПС, Никола Дивановић и Милош Николић, током свог обраћања у Скупштини говорили су предсједник, осјећај, сео … уместо накарадног новоговора посланице Вуковић, у којем те речи изговарају са ш.

Зато погледајте видео прилог горе, па сами о свему донесите суд.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!