Прочитај ми чланак

Скупштина – погледајте: Лидер Срба очитао лекцију живота црногорском премијеру!

0

Предсједник ДНП-а и један од лидера ДФ-а, Милан Кнежевић, по први пут у историји црногорског парламентаризма – са ноногицом, упитао је премијера Марковића колики износ су Мило, Ацо и Блажо Ђукановићи, и Ана Коларевићи донирала грађанима за борбу против короне.

А, судећи по одговору премијера, одговор је – 0 (нула!!)!

Кнежевић је истакао и да режим константно измишља видљиве и невидљиве непријатеље, спољње и унутрашње елементе и противнике независности, иако и на релевантним свјетским адресама знају да су једини истински противници независности ЦГ управо представници власти.

А онда се осврнуо и на Закон о слободи вјероисповијести.

„Добри познаваоци Библије сматрају да је битка Судњега дана почела 2019, и у праву су, почела је 27. децембра баш у Црној Гори, када сте заједно са четири јахача апокалипсе ударили на наше духовно насљеђе“.

Оцијенио је да Црна Гора пропада, а да је ДПС највећа пандемија која је задесила зенмљу.

„Стварајући приватну државу створили сте амбијент у коме свако мало инфицирате Устав, као што сте то урадили прије 2 мјесеца. Ако сте у нечему лидер на свијету, то је по броју ухапшених грађана – толико нису хапсили Њемци и Гестапо. Стога и не чуди што вам нико пристојан није честитао Дан независности.“.

Он истиче да је режим, под барјаком четири јахача апокалипсе, кулминацију ове приватне државе реализовао хапсећи владику Јоаникија 12. маја, на дан Светог Василија Острошког, што су само урадиле усташе хапсећи владику Петра Зимоњића.

„Само недјељу дана касније показали сте колико кошта љубав према Црној Гори. Кошта 20 евра – 15 евра дизел горива, и 5 евра за точено Никшићко пиво, како би прослављали независност. А, онда се све завршило општом тучом и јурњавом. А ви сте их позвали да прославе независност и рекли им да се окупе. Хоће ли тужилаштво против Мила Ђукановића и вас поднијети кривичне пријаве, јер нису поштовали дистанцу, пропагирали су и неофашизам.“.

Са посебном пажњом се осврнуо на чињеницу да је „јавни“ сервис на Дан побједе против фашизма 9. маја, промовисао фашизам емитујући нумеру усташе Томпсона, те да на питање људи – ко је бољи: Марковић или Ђукановић, он одговара да не зна ко је гори од њих двојице.

„Наглашено антисрпским наративом нас нападате и пријетите корумпираним тужилаштвом и судовима. Јесу ли то судови у којима судије преписују и учествују у обрачуну са опозицијом. Све сте урадили против ДФ-а, остало вам је само да нас убијете.“.

„Црногорска независност је угрожена само од вас, и ја као један од лидера ДФ-а кажем да је нећемо ревидирати. Али вам нећемо дозбволити да нас затрете и нападате Цркву. Ви не желите православно помирење, ви живите на подјелама. За сваку подјелу коју произведете, увећавају се ваши милионски банковни рачуни на Кајманским или Дјевичанским острвима.“.

Рекао је да би ДПС волио да од ДФ-а направи Новака Килибарду – да их купи привилегијама и показује Западу као „мечке по вашарима“, и говори како имају Србе у Влади, али да им то неће поћи за руком.

– Ако то желите имаћете сукобе да ДФ-ом и већинском Црном Гором, а уколико не желите спремни смо да разговарамо на ту тему о националном православном помирењу, али га не желите јер сте навикли да фунцкионишете на поделама – поручио је Кнежевић.

Кнежевић је поменуо и одлуку да се отворе границе према одређеним државама, међу којима је и Немачка, која је затворила границе за Црну Гору.

– Ангела Меркел вам је рекла ауфидерзен – навео је Кнежевић.

Он је додао како, да је на месту Србије, не би забрањивао слетање авиона Монтенегро ерлајнса него би пописао „црногорске тајкуне који су створили пословне империје по Србији и одатле промовишу антисрпску политику и такозвану државу Косово“ и протерао би их, а деци њиховој забранио да се проводе по Београду.

– Онда бисте видели шта су мере реципроцитета – рекао је Кнежевић.

Он је додао да је једино привлачење инвестиција када премијер Марковић „седне у кафић свог сина и тада се попуне сва празна места у кафићу“.

А шта је народном посланику Милану Кнежевићу одговорио премијер Душко Марковић погледајте у видео клипу изнад, па о свему донесите свој суд.