Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА Пије апаурин због Дритана! Он одговорио: Нико не треба да се боји правде

0

Потпредседник Владе ЦГ Дритан Абазовић одговарајући посланицима у Скупштини казао је данас да је делимично задовољан персоналним решењима на руководећим местима у влади, преноси РТЦГ. Истакао је да је „круна“ рада ове Владе што „више нема политичког монопола“.

Абазовић је одговарао на питање да ли је 200 дана реформски пут Владе ишао оном динамиком која је била задовољавајућа.

“Мислим да смо ових 200 дана могли искористити и боље и да бих ја, како то одговара мом темпераменту желио да је био бржи, бољи и продуктивнији, то не значи да у неким сегментима нијесмо имали воље и успјеха, а у неким надам се да ћемо имати више успјеха у наредном периоду”, казао је Абазовић.

Он је рекао да су нека персонална решења на руководећим местима адекватна, нека не.

“Међутим, то је Црна Гора. Ми морамо да будемо реални. Немамо превише Никола Тесли у Црној Гори. А и ти људи који могу да раде значајне послове често нису спремни да уђу у јавну арену, гдје ће бити под притиском и нападима”, казао је он.

То види као „велики проблем са којим ће се борити и друге владе“.

“Оно што је круна нашег рада је што у Црној Гори више не постоји политички монопол”, навео је Абазовић.

Казао је да су ипак остварени резултати који су констатовани у резолуцији Европског парламента.

Посланик Либералне партије Андрија Поповић замолио је Абазовића да повуче изјаву да ће рука правде стићи све.

“Ви сте оптужили половину Црне Горе, ту сте мислили на суверенистичку Црну Гору, што је много више од пола Црне Горе. Мој комшија који има 80 и више година каже да узима апаурин због вас и рекао ми је да вас замолим да повучете изјаву”, изјавио је Поповић.