Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА Орлић не да да се прича о цурењу амонијака, Алексић: Људи падају мртви!

0

У Скупштини Србије поново је дошло до инцидента након што је Вучићев министар за државну управу и локалну самоуправу Александар Мартиновић извређао народне посланике опозиције рекавши им да се "радују кад неко погине". У Скупштини је била проглашена пауза, а посланици дела опозиције стоје испред места где седи председавајући и министар.

Мирослав Алексић из Народне странке, позвао је данас председника Скупштине Владимира Орлића да хитно сазове ванредну седницу парламента због ситуације у Пироту.

„Јесте ли ви свесни озбиљности ситуације? Тамо и даље цури амонијак, људи падају мртви. Шта ћемо ми овде да радимо данас, паметније и важније од тога да сазовемо ванредну седницу Скупштине, да овде дођу Ирена Вујовић, Горан Весић и премијерка Србије… Да информишу посланике, да ресорни одбори одраде свој посао и да видимо ко шта треба да ради од институција. Или ћете ово да кријете и да се правите луди? Доле имамо ситуацију која није под контролом и позивам вас да се хитно реагује. Ово је озбиљна ствар, угрожени су животи људи. Горан Весић треба да дође овде и објасни како то да се на прузи, која је прошле године реконстурисана, то догоди. Ирена Вујовић? Шта ради она са својим ресором? Где је она“, питао је Алексић.

Он је упозорио да је реч о ванредној ситуацији и да хитно Скупштина мора о томе да расправља.

Затим се за реч јавио Мартиновић који је рекао да опозиција покушава да профитира на несрећи која се догодила.

„Ми смо предузели све мере и сви министри су на терену (само се Весић јавио и то не баш оптимистично). Немојте да се радујете и немојте да профитирате на несрећи“, безобразно је наставио буџеташ Мартиновић.

Он је додао да се опозиција бави „политичком некрофилијом“.

„Ја не знам шта ви очекујете, да обесите Ирену Вујовић? Да обесите неког министра из Владе Србије зато што се десио несрећни случај? Да ли је неко одговоран или не, показаће истрага. Овај догађај се за сада третира као акцидент. Молим вас да водите рачуна о својим речима или наставите и даље да се радујете кад у Србији неко умре. Неће народ да гласа за оне који се радују нечијој смрти, за оне који се радују кад се преврне цистерна“, рекао је Мартиновић.

Због говора Александра Мартиновића, посланици опозиције су устали са својих места и пришли председавајућем Владимиру Орлићу. Орлић је у једном тренутку прекинуо заседање и одредио паузу. По завршетку паузе, Орлић је изрекао опомену Синиши Ковачевићу.

Владимир Орлић рекао је да одбија да закаже ванредну седницу због катастрофе у Пироту, тврдећи да „нема основа“ за то иако има жртава, а у томе га свесрдно подржава и Александар Мартиновић, који је рекао да парламент нема разлога да заседа јер је Влада Србије предузела неопходне кораке.

Ако нема те теме на дневном реду у Скупштини, то значи да ће Орлић активно спречавати  народне посланике да о томе „нешто зуцну“ јер је очигледно велика паника режима да се народ не информише о правом стању катастрофе код Пирота будући и да буџеташки паразити са РТС-а саучествују у неинформисању грађана Србије који их издржавају. За то време, лешеви код Пирота само искачу па је и новинар локланих медија случајно налетео на једно тело током извештавања и то након 20 сати од катастрофе…