Прочитај ми чланак

Скупштина – општи џумбус и хаос: Поџапале се Радета и Зорана, севао и веш! (ВИДЕО)

0

У Скупштини Србије, у среду 29 јануара, дошло је до незапамћеног инцидента због сукоба радикала и министарке Зоране Михајловић, па је рад настављен тек после две паузе и три опомене.

Прва пауза од десет минута проглашена је како би се успоставио ред после оштрог сукоба посланице Српске радикалне странке Вјерице Радете и министарке Зоране Михајловић, а пошто је једна од чланица министарстког кабинета за време говора посланика, показала одштампани папир на којем пише „радикалска лаж“.

Радета је тражила од председавајућег Ђорђа Милићевића да их избаци из сале „као што су недавно избачени неки који су носили транспаренте“, после чега је Милићевић одредио паузу.

Сукоб је почео када се Радета, причајући о непостојећем пружном прелазу где је до сада погинуло тринаест људи, у току обраћања министарки обратила речима „Како вас није срамота лопужо лоповска!“ јер се министарка бечила и правила подругљиве изразе лица док се о причало о споменутим невољама народа.

Министарка Михајловић оштро је узвратила да радикали „данима лажу“, да су неваспитани, и да је „све лаж што кажу већ данима, месецима и годинама“.

„Лажете јер не постоји ни један папир или понуда да је нека кинеска компанија понудила ниж цену за Моравски коридор, дакле лажете да сам узела 300 милиона на Моравском коридору, лажете да сам ја шпијун, амерички или британски, и грађани то слушају годинама“ рекла је Михајловић.

Она је поновила да никад није узела мито и да неће више да одговара овој политичкој партији и да шта год радили не могу да избришу ни један километар аутопута за који је задужена.

„Можете да ме нападате, на радикалске лажи нећу више одговарати. Наставите, радили сте то и пре 20 година, извлачили пиштоље на студенте, за мене је прича са вама завршена!“, рекла је Михајловић.

Радета је поновила да овакву салву увреда ни један министар није изговорио посланичкој групи, и тражила да председавајући реагује због транспарента „радикалска лаж“.

После десет минута седница поново није могла бити настављена јер су представници Министарства наставили да држе тај транспарент, док је радикал Милорад Мирчић рекао да је због тога што је министарка „позната по томе да троши државне паре на личне ствари“, та странка „припремила поклон“.

Мирчић је тада отпаковао женски доњи веш који је поклон за министарку, и тиме зарадио опомену председавајућег Верољуба Арсића, а још две опомене зарадила је посланица СРС Ружица Николић која је и поред забране пришла министарки и донела јој „поклон“.

После још једне паузе од пет минута, Скупштина је наставила рад.