Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА – није за шалу: Народу ће вадити бубреге да извршитељи наплатe дугове!

0

Током 15. ванредног заседања у 11. сазиву Скупштине, расправљало се о раду јавних и приватних извршитеља.

„Нико овде не стигматизује извршитеље тј. те људе због тих људи. Једноставно, велики је проблем што се треће лице енормно, без контролисано богати из дужничко поверилачког односа и углавном на терет оних најсиромашнијих који због објективних околности не могу да плаћају свој дуг“, изјавио је посланик СРС, Александар Шешељ.

А затим је додао:

„Госпођа Гојковић је приметила добро шта ће се десити ако неко прода стан од 30 квадрата, а дужан је више од тога. Па, не би ме изненадило да извршитељ, пошто он има сву слободу, има сва права овде, дође до закључка да тај дужник има два бубрега, па би могао један да се намири из једног бубрега. Што да не, човек може да преживи са једним бубрегом. Нисмо ми далеко од таквих решења са појавом јавних извршитеља. Имајте то у виду!

„Господин Јовановић може да прича о томе, он има искуства из праксе, а и доследан је пошто је био јавни извршитељ 2011. године и ту не треба ништа да се замери, али овде основни проблем, не мислим на вас господине Драгане Јовановићу, мислим на СПС. Дакле, овде је проблем што је злоупотреба правило, а не изузетак, што је ненормално богаћење на рачун најсиромашнијих дужника правило, а не изузетак”, наставио је млади Шешељ.

Посланик радикала је даље у свом обраћању истакао да би, имајући све наведено у виду, настављање овакве праксе условило не само потребу за новим Законом, него би довело и до тога да држава више неће имати могућност да исправи све грешке и све ствари које су направили народу, које праве и правиће јавни и приватни извршитељи.

Шта је даље у дебати са посланицима владајуће већине у Скупштини Србије рекао у вези овог проблема Александар Шешељ, погледајте у видео прилогу изнад.