Прочитај ми чланак

СKУПШТИНА – напредњаци полудели: Алексић показао слику Андреја Вучића са… /ВИДЕО

0

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић оценио је данас, током парламентарне расправе, да је "у току самоуништење" Српске напредне странке (СНС) и да ће врх власти одговарати "за слом институција".

Према Алексићевим речима, при томе, институције „ћуте као заливене и штите криминалце на власти“.

Он је, на седници скупштине Србије на којој се расправља о правосудним законима, казао да је, „када у једној држави неправда постане закон, отпор обавеза“.

„Одговараћете сви који сте данас на челу институција, а ћутите поводом њиховог потпуног слома. Доћи ће време за подношење рачуна“, рекао је Алексић

Алексић је оценио и да министарка правде Маја Поповић „директни саучесник у слому правосуђа“.

„Нећемо вас ометати у самоуништењу СНС-а јер је то предуслов да изградимо друштво у којем постоје независно правосуђе и држава у којој политички моћници нису изнад институција“, казао је он

Додао је и да је то предуслов за државу „у којој нема судија, тужилаца и полицајаца који поступају по налозима политичких моћника из власти и обрачунавају се са политичким неистомишљеницима“.

Навео је да власт „лаже сваки пут када оптужује опозицију за криминал, издају и кршење закона“.

Алексић је рекао да је председник Србије Александар Вучић „показао немоћ“ када је, како је казао, поновио лажи „Српског телеграфа“ за које је тај лист правоснажно осуђен по Алексићевој тужби.

Упитао је Поповић да ли се заинтересовала за загађење у Бору, где, како је навео „Кинези улазе у приватне поседе грађана Србије, а катастар укњижава ту имовину на ’Зиђин’“.

„Да ли сте чули за Синишу Малог? Да ли сте чули за извештај Управе за спречавање прања новца у којем је наведено да је Мали имао 45 рачуна у различитим банкама Србије…“, рекао је Алексић.

Питао је министарку да ли је чула да је у последње две године 18 пута одложено припремно рочиште за предмет „Јовањица 2“, и да ли зна да је, како је додао, „цео врх државе бранио власника „Јовањице“ Предрага Колувију.

„Тога није било ни у Колумбији, то може само у приватној држави у којој су институције разорене“, рекао је Алексић.