Прочитај ми чланак

Скупштина – млади Шешељ открива: Ево како је Сорош окупио Вучића и Ђиласа

0

Током Осме седнице Другог редовног заседања Скупштине Србије, за реч се јавио опозициони народни посланик Српске радикалне странке, (СРС), Александар Шешељ, који критиковао како однос владајуће СНС-СПС већине у Скупштини према српској опозицији тако и опозицију окупљену око Савеза за Србију због њених разговора око изборних услова, у вези парламентарних избора који се у Србији одржавају у априлу 2020.г., са представницима Европске уније.

Том приликом Шешељ је подвукао:

Ми смо имали овде три године седнице по хитном поступку, спајање разнородних тачака дневног реда на исти претрес и све остало. Ми смо упозоравали колико је то лоше. Променило се тек када је дошао притисак из иностранства.

Дакле, све су се разлике заборавиле када је невладина организација Фонд за отворено друштво, под покровитељством Џорџа Сороша, организовала састанке на Факултету политичких наука, где су одмах заборавили разлике и напредњаци и Ђилас и ДС и Двери и сви међу собом су одједном разлике оставили са стране и отишли су кад их је Сорош сазвао.

Они су тамо говорили о изборним условима, о изборном процесу, шта треба овде да се промени, издавали су инструкције, а онда данас имамо све, остварење тога свега, тих инструкција, које је владајућа већина добила.

После тога, Народна скупштина, може се слободно рећи, је доживела једно велико понижење, а то је да су овде дошли ислужени посланици Европског парламента Едуард Кукан и Кнут Фленкенштајн, дакле, бивши посланици, да овде држе предавања о томе шта ми треба да радимо, шта је демократија, шта није демократија, шта су избори, како се гласа, како се броје гласови и све остало.

Дакле, Народна скупштина и владајућа већина у њој се понела веома сервилно према неком ко такву врсту поштовања не заслужује. Ја не кажем да не заслужује никакво поштовање, али овде да модерира, да држи предавање, стварно је ван сваке памети.

То показује да се у Србији одлуке, пре свега владајуће странке, па и у извршној власти или владајуће већине, не доносе самостално, већ под политичким притиском, што не прави никакву разлику између режима СНС и режима ДС.

Шта су мотиви за то ангажовање европских бирократа у Србији нагло? Мотиви су да цела прозападна опозиција изађе на изборе зато што су они варијанта „Б“, они су резервна варијанта вама. Ви сте дошли на власт 2012. године. Ви представљате једну проевропску снагу у Србији, ви сте много даље отишли у неким тим проевропским стварима.

Наше је мишљење да је то за Србију лоше, ваше је очигледно да је то за Србију добро. Што се тиче неких споразума, на пример са Северноатланским пактом или што се тиче услова који су претходили отварању поглавља, а тицали су се Косова и Метохије и статуса Косова и положаја Српске заједнице на Косову и Метохији, ви сте урадили много више него што су то урадили жути пре вас, али они и даље желе да имају план „ Б“, да имају резервну варијанту на изборима, јер уколико бисте ви можда донели неку одлуку аутономно, самостално, која није у складу са оним што се од вас из Брисела захтева, онда би они имали да укључе резервног играча у ту трку. То је суштина.

Народна скупштина је требала да иницира разговоре између власти и опозиције како би се сви проблеми решили, апсолутно сви проблеми што се тичу изборног процеса. Све парламентарне странке разговарају и донесу одлуке на основу тога, како треба да изгледа Јавни сервис, како треба да изгледа кампања, како треба да изгледа изборни дан, све остало, а не да сад мислимо зато што се разговори одвијају у згради Народне скупштине, да је то онда у оквиру институције. Није то у оквиру институције. Они вас користе. Дошли су да држе предавања и да се понашају према нама као да смо земља трећег свега. Они као да су овде дошли на сафари. Тако то изгледа.

Шта је опасност свега овога? Чега се ви бојите и зашто то све беспоговорно испуњавате, почевши од ових закона, до свега осталог што вам стигне из Брисела? Ви се највише бојите да честитка из Брисела три сата пре затварања бирачких места не буде упућена неком другом а не вама. Ви се бојите да ћете изгубити њихову подршку коју сте имали отворену за било шта што сте радили. Само ће вам окренути леђа, а то они хоће да ураде, зато што они тако схватају све те своје политичке вазале, тако су размишљале и демократе, искористили су ДС за све за шта им је требала, урадите ово, урадите оно, после више нам не требате и одбацили су их. Дакле, као тоалет папир, употреби и баци.

Тако ће они урадити и са овим режимом кад буду добили оно што од њега захтева, то је, пре свега, предаја Косова и Метохије, а ово су само неки споредни притисци око тога.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!