Прочитај ми чланак

Скупштина – млади Шешељ открио: СНС са Угљанином у коалицији против Србије

0

Током Шесте седнице Другог ванредног заседања, народни посланик из редова Српске радикалне странке (СРС) поставио посланичко питање Председнику и Премијеру Србије у вези афере „Крушик”.

Тада је између осталог рекао:

„Даме и господо народни посланици, упућујем питање госпођи Ани Брнабић и господину Александру Вучићу, председнику Владе и председнику Републике.

Дакле, већ месец дана, можда и више, имамо у нашој јавности неразјашњену аферу око продаје, дакле, „Наменска индустрија Крушик“ је продавала по повлашћеним ценама приватној фирми наоружање. Дакле, ту још немамо ни један одговор, ни на једно од тих питања.

Како је могуће да једна приватна фирма може да то купи од „Крушика“ по повлашћеним ценама, пре некога ко је под контролом државе, као што је то СДПР и шта је повод за то, а и разлог свему томе?

Дакле, нисмо добили одговор, већ више од месец дана, та тема јесте присутна у јавности, а очигледно је да се из Владе Републике Србије још увек том темом нико озбиљно не бави.

Дакле, пре него што можемо читамо све ове наводе где је завршавало српско оружје, ми морамо да знамо све о том случају, да се то истражи и то треба да буде иницијатива Владе да се то истражи, без обзира о којој тачно приватној фирми се ради, али чињеница је да је приватник имао у односу на државно предузеће повлашћен статус. То је оно што је недопустиво у свему томе.

Требало би госпођа Брнабић као председник Владе да изађе и да се конкретно бави том темом, да каже све о томе, а не да се та тема склања из јавности.

Са друге стране, постоји још једна тема која је била присутна протеклих неколико дана. Дакле, видели смо у неким новинама и осталим медијима под насловима коалиција против Србије и томе слично, удруживање и састанке будућег премијера тзв. Косова Аљбина Куртија и председника странке Демократске акције Санџака Сулејмана Угљанина, дакле, поднаслов „коалиција против Србије“.

Дакле, могли смо да видимо опет поновљене ствари о Србији и српском народу на које смо већ навикли од Сулејмана Угљанина, да је Србија фашистичка, да су Срби извршили геноцид над Бошњацима, још пре 1.000 година, да су Срби највећи агресори и крвници и да су криви за све што нам се дешава на простору Балкана и Србије и Рашке области, односно Санџака.

Онда смо видели, дакле, удруживање са тим кандидатом за премијера тзв. Косова. Сада мене назива, каква је реакција Владе Републике Србије на све то, докле треба да се толеришу такве изјаве Сулејмана Угљанина? Наравно, у складу са тим, уколико је то „коалиција против Србије“, какав карактер имају коалиције СНС и странке Демократске акције, дакле, у неким општинама у Србији као што су општина Пријепоље, општина Прибој и општина Тутин.

Видели смо да коалициони партнери СНС, странка Расима Љајића, коалициони партнер свих влада већ 19 година подржава Сулејмана Угљанина и његову листу у бошњачком националном већу.

Ако се Сулејман Угљанин удружује против Србије, како се онда зове удруживање Сулејмана Угљанина са СНС и њеним сателитима? Какав је одговор на његове изјаве, на његове тврдње, а подсетићу да то није први пут, да то можемо да слушамо од 2014. године, тј. од када Сулејман Угљанин више није министар у напредњачкој влади у Србији.

Ми мислимо да је то недопустиво и да треба јасно Србија да се определи по тим питањима. Наравно, у складу са законом да се реагује, будући да то представља позив на отцепљење одређеног дела Србије, као што је то КиМ или Санџак или Рашка област. То представља кршење Устава, напад на уставни поредак, односно кривично дело велеиздаје. Хвала.”

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!